[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 31 03 08 - 00:12]

Amplexus Amphibious

‘When frogs mate, the male frog tends to clasp the female underneath in an embrace called amplexus. He literally climbs on her back, reaches his arms around her “waist”, either just in front of the hind legs, just behind the front legs, or even around the head. Amplexus can last several days! Usually, it occurs in the water though some species mate on land or even in trees…”

‘n Zondagavondwandeling. Een onverwachte confrontatie met de Poerende Pad. Cotus interruptus. Niet alleen aardslelijk maar ook nog ‘ns vreselijk vulgair. ‘t Blijft schokkend; paddenporneau...


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 30 03 08 - 14:25]

Midlife-eamel

“Weet je wat? Dan verkopen we ‘m toch gewoon! En mocht ik in het uiterste geval toch een auto nodig hebben neem ik die van jou!”

Verstandig? Neuh. Leuk? Ja!

Harley Davidson V-Rod 2004 VRSCA


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 29 03 08 - 15:02]

Nei hus ...


grut


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 25 03 08 - 06:22]

R.u.s.t.

“La Pouge is een piepklein gehuchtje bij het dorp Marcillat en Combraille in het departement Allier (03), onderdeel van de Auvergne, in het hart van Frankrijk. De vrijstaande voormalige boerderij met schuren ligt zeer rustig in een glooiend agrarisch gebied. Het ligt op 800 km van Rotterdam en is gemakkelijk in n dag te bereiken. De woning staat op een perceel van 2600 m2 en ligt aan een weinig gebruikte weg. Her en der in het landschap vind je andere boerderijtjes, vooral gericht op kleinschalige veeteelt. Een heerlijke plek om te verblijven!”

Geen spectaculair paracutespringen in de Himalaya, geen diepzeeduiken in de Dominicaanse Republiek, geen spannende get-togethers aan de Turkse Rivira, geen eclatante grand tour door de Grand Canyon. Geen nuttfreezing sledehondentrail in Finland, geen Nieuw-Zeelandse wildlifetrack, geen Keniaanse savanatour…

Wel een een eenvoudig maison, ergens in de Franse Auvergne. Voor een appel en een ei dankzij een handige connectie. Uiterste prettig gezelschap, een boomgaard, een riviertje, geen pc-maar-wel-een-boek, de zon en alle tijd van de wereld. Voor/na roerige tijden is er maar 1 solutie; R.U.S.T. Rest ons slechts datgene wat niet tot mijn meest bijzondere eigenschappen behoort; geduld... ;-)


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 23 03 08 - 21:46]

Ketelbrug, hedenmiddag

Fout, stout en ‘t kostte me zo ongeveer m’n bril (Onze Lieve Heer neemt geen halve maatregelen repressailes, zullen we maar zeggen) maar oei.. wt een uitzicht….


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 17 03 08 - 11:13]

Je kan gewoon niet zonder h? (gastlog)

Wat is een man toch zonder een vrouw ?

In dit geval een man zonder weblog of archief. En bij ijdele Eamel is dat een ramp !!

Dus bij deze; van mij, voor jou.

Een werkend log met archieven (nou ja, bijna dan….).
(en nu niet meer verpesten jongeman !!!)


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 15 03 08 - 11:27]

Eamel Simpsonized!

Ik geef 't toe; een post met de diepgang van de krant van maandag. Maar verstand op nul, een Senseo Mocca, een sig en dikke wollen sokken maken zelfs 'surfen' tot een dragelijke bezigheid. En zo kon het zomaar gebeuren dat ik op de, wellicht enorm oubollige, site van The Simpsons terecht kwam om aldaar mezelf 'ns vreselijk door de Simpsonmangel te halen. En zie daar: des eamel Simpsonized! Verder wens ik U en de Uwen een genoeglijk ende vruchtbaar weekend toe...


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 15 03 08 - 08:05]

FUBAR

Pfoei. 't Is dat 't vrijdagnacht was en de halve wereld waarschijnlijk op 1 oor lag terwijl de andere helft zich laveloos zat stond te drinken in de kroeg maar het was even paniek des eamel's alhier. Of; hoe een site het predikaat FUBAR verdiend binnen tien seconden. Proefondervindelijk kan ik U melden dat het in de praktijk onverstandig blijkt om tegen middernacht, met vermoeide hersens, 'nog even een instelling-kje te veranderen'.... (Thank God for backup's!)

Ter info ende kennisgeving.


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 14 03 08 - 23:05]

R'dam CS; het was zo'n groene ...


[Kategorie: Hilarious | Datum/tiid: 12 03 08 - 22:03]

En dan nu:

Efficiënt kinderliedjeszingen (ook wel; speedzingen)

Of; hoe hou je 's avonds tijd over voor echt belangrijke zaken...

[Kategorie: Tralala | Datum/tiid: 10 03 08 - 06:13]

Noflike riedels; Adele Adkins

Mede naar aanleiding van deze, overigens bijzonder positieve review waar ik niets meer aan toe te voegen hoef, leek het me niet meer dan verstandig om in het kader van de bijna-traditie Noflike Riedels (zie rechterkolom) de inmiddels zeer belegen Afrikaneske heer Richard Bona te vervangen door de dame, bekend van Chasing Pavements, uit de titel. Zoals gezegd; elk des eamel's woord doet slechts afbreuk aan het verhaal uit voornoemde link en dus zal ik die daar niet meer aan vuil maken.

Hoewel bescheidenheid, realisme en zelfkennis mij niet vreemde karaktereigenschappen blijken en derhalve het besef impliceren dat de wereld niet zit te wachten op de mening van een enigszins anonieme blogger wiens ratings tegenwoordig meer in de tien- i.p.v. de honderdtallen lopen, voel ik desalniettemin toch de dringende behoefte de wetenschap met U te delen dat in die eamel-opinie Adele's nummer Make You Feel My Love toch wel als hoogtepunt van heur bijzonder prettig in het gehoor liggende debuut-album 19 gerekend mag worden en derhalve zekers het predikaat Volgend Hitje verdiend. En dat was best wel een hele lange zin. Maar dat terzijde.

Oh ja; nog wat. Zoals die ene oplettende bezoeker ongetwijfeld opgemerkt zal hebben wordt muziek hier niet meer ter download aangeboden. Uw eamel heeft nl. idem het licht gezien ambtelijke besef verkegen dat hij, als rechtgeaarde overheidsmedewerker, een voorbeeldfunctie dient te vervullen en zich geenszins meer in illegale praktijken dient te worden geacht te storten (pff..). Deswege zal voortaan de muziek U d.m.v. een simpel flashplayertje worden gepresenteerd opdat U toch deelgenoot kunt zijn datgene wat een eamel, muzikaal gezien, keeps on ticking. Overigens vreesch ik met grote vreeze dat Safari- , Modzilla- en ander exotisch browsergebruik er wellicht toe zal leiden dat men enige problemen zal/kan ondervinden van dit wonderlijke staaltje van javascripttechniek. Edoch, zoals wij in Friesland plegen te zeggen; it is sa en net oars...

Enfin. Vergeet Nikki. Vergeet Nathalie... 
Hier is Adele Adkins, 19 (rechterzijde ->).


[Kategorie: Oars | Datum/tiid: 05 03 08 - 23:31]

Blije eamel (euhm...)

Bron

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 05 03 08 - 00:31]

La Vita e Bella

Stel je voor; zondagmiddag, een weliswaar winderig edoch lente-achtig weer met een hoog zwoelgehalte, op de trappen van de Sacré-Cœur, Parijs. Rondom jou een menigte, bevangen door een opvallend hippie-sch wij-gevoel. De zon op je gezicht, tijd een abstract begip. 

Of zoals Giorgio, een frans-italiaanse chanteur met duidelijk lol in z'n werk, het verwoordt; "Paris is not the Eiffeltower, Paris is not the Sacré-Cœur, Paris is not the 'Arc', Paris is not the Louvre. Paris is sitting in the sun, maybe singing and laughing with your newmade friends or enjoying the company of those you love. The best things in life are free. That's Paris. "

En voor je 't in de gaten hebt neem je collectief alle klassiekers door welke de popmuziek tot dan toe heeft voortgebracht. La Vita e Bella...En gelijk had ie...

En dat Parijs, bezijden de liefde, nog (meer) muziek herbergt blijkt wel uit onderstaand filmisch hoogtepunt, zijnde nabeelden met een fotocamera opgenomen op de terugweg in de metro richting Saint Lazare. Of hoe een jongeman van verondersteld buitenlandse origine, met een kennelijk gemak de trekharmonica bespelend of was het een vrouw, het ultieme 'La Douce France'  woordenloos verwoordt. Soms... soms zou je er jaloers op/van worden...


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 04 03 08 - 13:00]

Et nous sommes retournez...

Eamel @ Paris, februari 2008;


Free counter and web stats