[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 29 12 08 - 18:05]

Non-post: Water stuk

Uit de categorie "Lokaal-nieuws:-in-OB-is-altijd-wat-te-doen":
De waterleiding stuk. Dan pas besef je dat je erg slecht zonder dat goedje kan. Koken, handen wassen, toiletteren, handen wassen, schoonmaken, handen wassen.

En da's nog maar voor enkele uurkes. Ken je nagaan..


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 29 12 08 - 12:03]

Paris - Bartlehiem | 0 - 0

Het zal toch niet zo zijn dat wanneer ik me met m'n Friesche aars daar bevind, er daar de Tocht der Tochten wordt gereden? Gezien de weersverwachtingen (mirror) niet eens zo'n ridiculle veronderstelling... Argh.

Note2self; forjit dyn Unox-mûtse net en betiid bij de Bonkefeart stean, begrypst?

UPDATE: Argh in 't kwadraat. Dat wordt aankluunen.. (Hoe snel kun je Parijs-Ljouwert doen?) :-(


[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 25 12 08 - 01:32]

Seven Pounds

Commentaren op MovieMeter:
"Ik zat van het begin tot het einde in de film, en het einde vond ik fascinerend, ik kreeg er een brok in de keel van."
"Het blijft boeien en je blijft nieuwsgierig. Achteraf gezien een zeer goed verhaal maar je kan aan niemand uitleggen waar deze film over gaat...zonder gelijk alles te verklappen. Wel een aanrader."

Dit moet zo ongeveer Dé Ultieme Kerstavondfilm* zijn (terwijl 'ie pas 15 januari zijn release vindt. Ahum); Seven Pounds. En geloof me; als ìk mijn ogen niet droog kan houden... (Nee. Hier geen trailers. Geen plots. Geen give-away's en geen spoilers. Find out for yourselves)

S-p-r-a-k-e-l-o-o-s...

Ik wens U allen bijzonder genoeglijke Kerstdagen.

*Oké, oké: op die andere na, dan... :-)

[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 21 12 08 - 17:58]

Partir c'est mourir un peu; deel 389

[ eamelklefmodus | on ]
Elke keer zie ik er weer als een huis tegenop; het bezoek van Deit en Mem aan Huize Eamel. Beide rond de tachtig jaar (!), bijzonder innemend maar dodelijke vermoeiend (Mem houdt nogal van praten en Deit is praktisch blind en zo doof als een kwartel).

Maar elke keer zie ik nog veel meer op tegen het onvermijdelijke afscheid (foto; R'dam Alexander, 16.41u.). Het aanstaande gemis aan de ouderlijke gezelligheid, de warmte maar bovenal de liefde die dit weekend met zich meebracht.

Zoals Alphonse Allais al zei:"Partir, c'est mourir un peu...". Damn afscheid. Ik ben en blijf er slecht in...
[ eamelklefmodus | off ]

En ja, laat ik je voor zijn; ik ben natuurlijk erg blij dat ik 'ze' nog heb...

[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 21 12 08 - 14:33]

Ejaculatio precox

21 december 2008. Officieel begin van de winter.

Nu nog mijn tuin van dat feit zien te overtuigen...

Inderdaad; foto's van vandaag....

[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 21 12 08 - 12:10]

Eamel's Review: Quantum of Solace

Eamel in 2006 over de destijds 'nieuwe' James Bond:

Geen Q. Geen Moneypenny. Shitty Bondgirl.
Humor nihil. Blond. Geen gadgets at all.
Geen John ~Q Branch~ Cleese...

Wat een schijtfilm...

Daar kunnen we nu, v.w.b. de nieuwste Bondfilm, aan toevoegen: absoluut geen verhaallijn, de kortste Bond ooit (wat, gezien de kwaliteit van deze verzameling plaatjes, geen straf is), gefilmd volgens de MTV-Methode ([x] ongeschikt voor epileptici), geen 'Shaken, Not stirred'', geen Bondgirlgefriemel (is Bond gay, wellicht?), hemelschreiend slechte Bondsong (wat een teringbakherrie; waar is de romantiek gebleven? Shirley? Sheena? Tom?), geen mytische Blofeld-schurk maar een pethatic klein menneke, waardeloze dialogen, crappy filmposter (zie onder; what happened?) en een Aston Martin DBS die al in de eerste scenes sneuvelt. Nee, over schijtfilm gesproken...

Bond is Bond niet meer. Wat rest is een slap aftreksel van die andere nitwit. Ken wel jankuh...  

Goeie tip, Jenni; dat downloaden. Scheelt me weer hoop centen :-)

[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 18 12 08 - 00:18]

In der Reihe Eamel

De vraag was of des eamel's een column wilde schrijven in een onlangs ontwikkeld personeelsblaadje met de welluidende naam BZN (Blad Zonder Naam). Het thema was, hoe treffend, communicatie. Was de schrijvert in het nulnummer nog te scharen in de categorie Serieus Informatief ("Vandaag gaan we het hebben over de term 'Fa'waka'"); ondergetekende kon, na dagenlang vruchteloos broeden op z'n serieuze profilering ("Communiceren; Hoe Doe Je Dat?") met niets anders op de proppen komen dan een brij van 523 woorden over het ontbreken van het Friesche Been.

Enfin. Oordeelt U zelve:

Meer -->

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 08 12 08 - 17:43]

Op nul

Verleden week vroeg ze me waarom ik toch zo vast hield aan dat Motigo. Wat voor waarde had dat nou? Die 'paar' hits? Was dat alles?

En inderdaad; ik moest het antwoord schuldig blijven. Bleef maar hangen aan die 'wel bijna 300.000' pageviews. Ok, dat ik er nog enkele 'moest' om dat magische getal te halen deed er even niet zoveel toe. Ik bedoel; wie kijkt er nou op 30.000? En dat dat aantal voornamelijk in een ver verleden behaald werd maakte 't er ook niet geloofwaardiger op. Vooral niet als je bedenkt dat er tegenwoordig slechts zo'n ca. 75 bezoekers per dag de moeite nemen deze site te bezoeken tegenover die gemiddeld 500 van voorheen. Nee, die aantallen zetten geen zoden meer aan den dijk, hedentendage. 

Maar wat mij nog het meeste stoort aan Motigo is de arrogantie waarmee men z'n klanten piepelt. Kijk, dat je niets aan de code mag veranderen; soit. Het zij zo. En dat men je nergens de mogelijkheid geeft die verhipte 'heatmap' uit te zetten; daar is ook nog mee te leven. Maar de terror van die pop-ups! Gek word ik ervan! Want elke keer als ik, voordat ik BettySIX ten ruste leg, even d'r lendenen ontdoe van alle bagger (cookies, tempfiles, crapware) die weer ongevraagd is geïnsemineerd popt d'r weer zo'n teringvenster open ('zoek de verschillen!')... pfff.

Nee. Motigo is deaud. Lang leve Letsstat! (en nog van Heerenveense makelij ook. Wat wil een ex-Heerenveener nog meer? :-))

Nu nog even een manier zien te vinden om in 1527 postjes de code te veranderen :-( Done! 

[Kategorie: Kollage | Datum/tiid: 06 12 08 - 20:50]

Brielle | 6 december 2008

Men heeft een best wel grote maar enigszins rare kerk, daarentegen een fantastische broodjeszaak, een heuse vestingmuur incluis slotgracht en een paar geinige winkelstraatjes. Kortom; op de Schaal van Eamel: 'Wel aardig'. Brielle; het breekt zo lekker je weekend.


[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 03 12 08 - 18:41]

Janksmoel

Damn. Ik word écht een sentimentele, ouwe lul. Zit ik me toch praktisch te janken bij onderstaand filmpke. 'Onvoorwaardelijk' is 't eerste wat me te binnen schiet.

(De kern van 't verhaal; hondje wordt aangereden. En nog een keer. En nog een keer. Hondje twee laat zich echter niet uit het veld slaan door die tsunami aan autogeweld en tracht in een verwoede poging zijn aangereden vriendje naar de kant van de weg te slepen. Walt Disney. Maar dan echt... )


Inderdaad; van de Televaag gejat.

Free counter and web stats