[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 21 01 09 - 11:18]

Eeee-neee-cooooo!

Belt er net een geuniformeerde heer aan met zo'n cheap ass PDA in z'n hand. De beste man is waarschijnlijk van Noord-Afrikaanse afkomst gezien zijn zwarte kapsel wat doorgroeimogelijkheden heeft gevonden onder datgene wat waarschijnlijk zijn neus is én in het bezit van een beperkte woordenschat (de man, niet de neus); "Eeee-neee-cooooo.." is alles wat ie murmelt. Ik vraag 'm wat de bedoeling is want ik kan me niet heugen dat Eneco, mijn stroom-en-zo leverancier, aan visitatie doet. De blauwe man repliceert met het geschiedschrijvende antwoord: "Meterstanden! Meterstanden!".

Hoewel stigmatiseren mij natuurlijk een volkomen wereldvreemde karaktereigenschap is (ahum) gaan wel direct alle alarmbellen rinkelen. Ik bedoel; Noord-Afrikaanse man, beperkte woordenschat, een niet-visiterende Eneco én een ordinaire PDA (..) Ik vraag 'm of ik wellicht een memo gemist heb 'van de Ee-nee-cooo..'. Of een brief. Of een mailtje.* Maar al wat dit blauwe pak nog uitbrengt is;"Steekproef! Steekproef!" (Waarom praten mannen van Noord-Afrikaanse mannen altijd zo hard? En waarom altijd in tweevoud?) Ik zeg 'm dat ik 't vreemd vind; ik mot geen vreemden in mijn huis op mijn vrije dag en al zeker geen blauwbepakte mannen van Noord-Afrikaanse afkomst met een beperkte woordenschat en een PDA (hoewel ik dat laatste natuurlijk niet hardop zei. Ik ben nl. niet suïcidaal). Kennelijk is de man de discussie alweer zat en slingert er nog maar een geïrriteerde "Steekproef! Steekproef!" tegenaan.

Ik heb de woorden "Vooruit maar maar ik ben 't er niet mee ee.. " nog niet eens uitgesproken of het pak staat al bij mijn meterkast mijn meterstanden in zijn PDA-atje te tikken. En voor ik 't in de gaten heb loopt meneer alweer de deur uit, in correct Nederlands de eveneens historische woorden uitsprekend: "Volkomen pijnloos, ziet U wel?"

Electrifying...

*Hm. Toch een memo gemist...

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 17 01 09 - 12:45]

Commentspam

Zomaar wat voorbeelden van commentspam; een infrequent terugkerend fenomeen wat alhier de irritatiegrens regelmatig overschrijdt. Was het voorheen nog 'dragelijk'; in de zin van 1 per dag, hedentendage ontvangt uw eamel meer spam in z'n commentjes dan serieus bedoelde opmerkingen van non-lurkers lezertjes.

Nu zal dat ongetwijfeld te maken hebben met het feit dat het merendeel van de hier gedane postjes niet uitnodigen tot het geven van commentaar; het gaat tenslotte niet om kinder-, katten*- en andere gezelligheidgerelateerde tekstjes. Ook snap ik best wel dat de avonturen van een ambtenaar-in-functie nu niet direct soppende oksels opleveren. Dus ja; alle begrip.

Maar uw eamel prefereert echter nog liever geen commentaar dan die volkomen nutteloze tekstbrij die over het algemeen verwijst naar onleesbare site-jes in talen waar zelfs Google Translate moeite mee heeft. En dus ben ik wederom genoodzaakt de HashCash aan te zetten. Een paardenmiddel aangezien dit filter niet alleen bijzonder rigoureus korte metten maakt met die reclamecomments maar ook nog 'ns op een bottebijlenmanier jouw volkomen onschuldig bedoelde opmerkingen naar het digitale Guantánamo deporteert.

Kortom; pleur jij, als onschuldig lezert, een keurig commentje onder dit of enig ander postje maar zie je 'm niet verschijnen, kun je er prat opgaan dat jij beschouwd wordt als digi-terrorist. Is dit het geval maar wil je toch iets aan me kwijt; schroom niet en eamel hier... Dank voor je begrip. 

*Okay; niet heul erg vaak.. :-) 

[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 13 01 09 - 23:21]

Klinkklaar

Hoor ik vandaag dat De Grote Boze Klink, aanstichter van de anti-rook-jihad jegens de horeca en z'n klantjes, notabene vorig jaar heel officieel de Nieuwspoortse rookruimte in gebruik heeft genomen (filmpjuh!)...

Oud nieuws maar mijn bek viel open. Die Ab...


[Kategorie: Best wol vaag | Datum/tiid: 09 01 09 - 15:57]

Hel(der)e Dobber

Uw eamel is, in opdracht van de baas, begonnen met z'n eerste campagne met de onmisbare hulp van een scheepshond. Later meer. Waarschijnlijk.  (Will it make me or will it break me? :-))


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 09 01 09 - 00:12]

Wintertuin. 23.45u.

Gewoon. Omdat ik daar moest zijn. Met m'n camera. Toevallig.

Anton Pieck 2009.


[Kategorie: Kollage | Datum/tiid: 04 01 09 - 14:14]

Parijs III; Les Photos

In vervolg op mijn schrijven (en het was extraordinairement! ;-))

Plus:
* Geen t*fusherrie.
* Geen slopende hangjongeren
   (gevolg; functionerende pinautomaten).
* Knalvuurwerk een onbekend fenomeen in het Fransche. 
* Feest in elke kroeg en op straat.

Min:
* Anti-climax. Twaalf uur: 1 babyvuurpijltje gezien*

(Maar quelle une sfeer! :-))

*Note2self; voortaan beter je huiswerk doen, eamel. Volgend jaar Rome? Berlijn? New York? Of gewoon: 'thuis'?

Free counter and web stats