[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 29 04 09 - 13:38]

Balkonbirdies @ bro's

Lightboxtestpic... (click ze pic)

balkonbirdies @ bro's


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 28 04 09 - 00:51]

Willem's Walhalla

Opzoeken: curiosa
  1. CURIOSA
    -zeldzame dingen
Zomaar een zaterdagmiddag, ergens in de buurt van T. Een terrein, minstens zo groot als twee flinke voetbalvelden tezamen, vol (understatement) met kunst, kitsch en alles wat daar tussen valt.

Willem 'doet' in brocante, net als broer F. en zoon P. In tegenstelling tot zoonlief hebben Willem en broer F. echter weinig met structuur en derhalve lijkt de curiosa 'ogenschijnlijk' achteloos op 't gigantische terrein gepleurd als ware het een vuilstortplaats.

'Ogenschijnlijk' want ik vermoed een duivels complot beleid. Zelden ben ik namelijk zo bevangen door zo een enorme kooplust als die middag. Klotsende oksels, knikkende knieën en 't zweet op m'n voorhoofd. Niet zozeer vanwege de aard van de spullen die als fragmentarische gruizelementen verspreid leken als gevolg van een bombardement danwel de entourage; overwoekerde steken, al dan niet authentieke gietijzeren-, houten- en gipsen beelden in half vergane houten kratten, duizenden vazen her en der verspreid, verweerde kloosterdeuren van stadionformaat, tientallen zoniet honderden nostalgische emaille straat- en reclame borden, bedolven onder een dikke laag stof, etc., etc....

Allemaal zo geposteerd zodat je bijna wel moet denken dat 't daar speciaal voor jou is neergelegd. Want zeg nou zelf; zo'n vullis-emmer verkoopt zichzelf toch veel beter in een overwoekerde 'staat van zijn' dan wanneer keurig geformeerd op vorm, kleur en grootte in een winkelrek? Of neem nu zo'n steek; ik was er zeker voorbij gelopen als deze voormalig-actieve pispot niet en masse was geannexeerd door een bos brandnetels (au!) En geef toe; met een beetje fantasie wandel je hier de wereld in van de Grand Souk in het Marokkaanse Tanger alwaar je, al dan niet vrijwillig, overgeleverd wordt aan je oerdriften ("Kopen! Kopen! Kopen!"). 't Is dat ik dankzij een ijzersterke wil, een lege portemonnee en een abstinente partner mezelf heb kunnen inhouden (ahum)...

Nee.. die Willem, die is zo gek nog niet...

 

[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 26 04 09 - 20:32]

Me cognoscis, ergo me amas

Dit ben ik. Ontkennen heeft geen zin. 43 jaar en een navenante kop met wallen waar ik nauwelijks overheen kan kijken. Een selectieve baardgroei waar pigment steeds minder van zich doet gelden. Mijn gebit is niet geheel origineel en ik heb een geblondeerde (lees: Baywatch-foute) kop waarop het dons het wint van de weelderigheid. Ik ben in het bezit van een merkloos zwembandje en voeten waar kalknagels inmiddels de overhand hebben. Kortom ...

Dit ben ik. Ik ben Eamel. (and damn proud of it :-))


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 24 04 09 - 12:33]

No comment

Aangezien eamel.net zich tegenwoordig het beste laat lezen als een prikbord vol mededelingen, comments blijven (al dan niet terecht) uit, heeft de directie besloten voortaan voornoemde commentfunctie uit te schakelen*.

Mocht u desalniettemin toch iets mede te delen hebben raden wij u aan gebruik te maken van het daarvoor bestemde mailformulier.

Dank voor uw aandacht.

*Bij dit en de hieropvolgende berichten.

[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 23 04 09 - 20:16]

eamelfilmpke | high definition syb


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 22 04 09 - 23:42]

'Aan de heer Bril'

En ineens was hij dood: de enige Bekende Nederlander, ooit aangeschreven door den eamel

Ik schrok ervan. Dat was mijn eerste gedachte. De tweede die me te binnen schoot, was:"Zou hij 't nog gelezen hebben?".  En zo ja, in wat voor toestand? Om met de woorden van een bekende clown te spreken: dàt bekeek ik even aan de binnenkant van mijn ogen:

Een huiskamer ergens in de grachtengordel. Het meubilair heeft plaats moeten maken voor een industrieel ziekenhuisbed, dichtbij het raam in de voorkamer. Want de patient mijmert graag over passanten en de denkbeeldige zaken die hen bezig houden. Zo nu en dan een notitie die, achteraf bezien, het memoblok nooit meer zullen verlaten.

Een waterig maar comfortabel zonnetje beschijnt de man die het bed bezet. Mager, met een ingevallen gezicht. Grijs haar, door de war. Al een paar dagen ongeschoren maar dat bomt niks want hij mag dat, in zijn toestand. Liggend in bed aan een dubbel infuus ("twee zakken"); duidelijke sporen van een zware chemo tekenen zijn gezicht. Dat is echter niet wat hem bezig houdt. Terwijl zijn dochters zich giebelend aan de eettafel een weg banen door de laatste roddels en mevrouw nog even doorrommelt in de keuken neemt hij de dagelijkse post door; een brief van zijn uitgever, een vraag van de redactie van de VK waar zijn column blijft, enige onbeduidende faxen en nog wat dubieuze (fan-)mail.  

"Iemel? Iemel.net? Hoe spreek je dat uit? Oh.. 't is een Fries. Èèmel. Ach, wat leuk; hij heeft Bontebok gevonden. Ach ja.. Bontebok. 't Lijkt alweer eeuwen geleden. (Dat was goed, toen. Vredig. Rust.) Beetje melig, die Iemel. Of aangeschoten of niet geheel alles op een rijtje. Haha... Äch. 't Is een leuk mailtje. Ik zal 'm morgen beantwoorden. Wel zo aardig..."  Het antwoord blijft echter achterwege...

Zoiets stel ik me daarbij voor. 

Die Martin. Hij is niet meer...
   
Wiki. Necrologie. Blogs. Nu.nl

Foto: Vincent Mentzel
Meer -->

[Kategorie: Hilarious | Datum/tiid: 18 04 09 - 11:23]

Unmanlike agony rant!

"Ciails wiill givee you roock haard eretcions and conifdence in the bedorom, butt mar-ry wtihout his conesnt, we buut makee toruble for oursleves, and of ganiing. Yoour wifee ne-eds you haard agian and Vigara caan do thaat esaily. Camee to the plaay yesterady. We havee beeen duull at the chataeu; buut it wiill be, geet the eenrgizing straem oover yoour oown contorl. The borader yoour wasit is, the leess timee yoour hubsand spneds at hoome!

Saay go-odbye to ED and hlelo to a new lifee for you! Celarly recognzied, the vocie of Mmee. de Polugastel. Yoour laady wiill apperciate you new confidnece and poewr. Extingiushed hiim in yotuh. In drses he waas carelses to the piont of. Oonce aagin yolul be ablee to satifsy yoour wifee: "Why, hvaen't I  toold you thaat Garvillac is at Meuodn, instaleld in the.. the .. "

Het is mij een groot genoegen te mogen constateren dat eamel.net niet alleen in toenemende mate populariteit geniet bij onze e-mailende edoch dislectieve medeburger maar ook het feit dat men nogal begaan is met des eamel's seksleven en dan met name z'n roock haard eretcion doet mij meer dan deugd. Dat men terloops zich ook nog even van een onverwacht dichterlijke kant laat zien maakt deze vreugde alleen maar groter. Ik zeg: "Unmanlike agony rant!" :-)


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 15 04 09 - 11:20]

Mars, Venus, Pluto

Ex-ICT-collega B. is danig in z'n wiek geschoten. Ik heb naar zijn mening 'zijn' afdeling incompetent genoemd door gebruik te maken van het woord 'onkunde'. Okay, dat ik 'm (in de rol van 'klant') en passant ook nog even op z'n schrijnende taalfouten heb gewezen is slechts een saillante futiliteit. Het woord onkunde deed 't 'm. Had ik al niet zo'n beste reputatie binnen mijn voormalige werkomgeving; nu heb ik 't helemaal gedaan... (Want, uiteraard, ook nog even een terloops CC-tje naar des eamel's voormalig Hoofd-ICT)

Terwijl ik echter met de beste bedoelingen mijn klacht kenbaar heb gemaakt. Iets wat voorheen als een tiet functioneerde, is dankzij een stilzwijgende wijziging hunnerzijds, niet meer mogelijk vanwege een structurele aanpassing in administratorrechten. Want ja; het handelen van den eamel staat natuurlijk, na praktisch negen jaar senior-ICT'erschap, garant voor complete and total fuck-up.

De grap is echter dat ik, in al mijn naïeviteit ben uitgegaan van de meest letterlijke betekenis van het woord onkunde. Volgens de Dikke betekent het niet meer en niet minder dan

on·kun·de (de)
    onbekendheid met bepaalde zaken

terwijl ex-collega B., normaliter toch al erg gevoeling voor kritiek, ervan uit gaat dat ondergetekende bedoelde:

dom (bijvoeglijk naamwoord; ~heid)
   
beperkt van verstand
synoniem(en): bête, dommig,
oenig, onbenullig, onnozel,
simpel, stom, suf, sullig

Rest mij slechts voorzichtig te concluderen dat aan de bekende phrase 'Mannen van Mars, Vrouwen van Venus' een derde categorie kan worden toegevoegd: 'ICT-ers van Pluto' *.

*Het is mij bekend dat Pluto sinds kort niet meer het predikaat 'planeet' mag dragen. Desalniettemin bekt het lekkerder dan 'Neptunus'.. :-)

[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 13 04 09 - 12:46]

Peaske yn it Heitelan

Soms moet je het niet willen; een spectaculair leven vol sex, drugs en rock'n'rolla. Dan volstaat een middagje 'strawlin' down memory lane' met je ouders. Herinneringen aan lang vervlogen tijden: pelgrimskerk De Kapelle midden in de Fryske greide, mem's geboortedeurp, verhalen over onderduikers, waakhonden en landverraders, een brugwippende oma (euhm.. ) van een brug waaronder stoute medeburgers lang daarvoor hun daden mochten overdenken, hardwerkende overgrootvaders-in-de-melk-en-turfhandel maar ook opvanghuizen voor lesbische, éénbenige ex-junks komen ter sprake.

Ter afsluiting het laatste softijsje van Smulboetiek 't Anker, de laatste en dus enige snackbar van 't deurp, aan de Broekhusterwei voordat men definitief zijn deuren gaat sluiten (wat mij geenszins verbaast; € 50 voor een bloody poster?!) om voldaan en tevree, na mijn ouders afgeleverd te hebben in hunner aanleunwoning, solitude mijn terugreis in te zetten naar dat overspannen westen alwaar morgen de hektiek naar alle waarschijnlijkheid weer als vanouds zal losbarsten.

Nee. Soms moet je het niet willen; dat sex, drugs en rock'n'rolla... 

Ja; een overdaad aan filtertjes, onrealistisch kleurgebruik en vignettes. So? :-)

[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 12 04 09 - 13:46]

Ontluisterend

Vraag me niet waarom. Maar ben er net achter gekomen dat wanneer je in dit stukje met 't muiswieltje heul hard op en neer gaat, de geplaatste foto een heule grote vagina laat zien. Met Friesche schaamlippen.

Ik blijf mezelf verbazen. 

[Kategorie: Best wol vaag | Datum/tiid: 12 04 09 - 10:30]

Ohja-erlebnis

Ondergetekende heeft zichzelf noodgedwongen wederom een nieuw imago-instrument moeten laten aanmeten; het vorige bleek (wéér) niet bestand tegen de achterkant van deze 90-kilo-schoon-aan-de-haak. Toegegeven; volkomen nutteloze info maar dan ook meer een melding-voor-later in het kader van een "Oh, ja, dat was toen!"-erlebnis...

Ik wens u allen desalniettemin een genoeglijke Eerste Pesach Paasdag.


[Kategorie: Filmpke | Datum/tiid: 11 04 09 - 13:00]

eamelmovie | testing, testing, 1-2-3


eamelmovie | de deelen, april 2008

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 10 04 09 - 10:55]

Oops: PicooZ | Mino HD

Boys will be boys. Zoals de meeste zaken die hier in huis worden aangeschaft wederom eentje uit de categorie 'complete and utter useless' maar soit; gedane zaken nemen geen keer. "Heb je geld teveel, Den Eamel?" zul je vragen. Nee, niet echt. Sterker nog; het tegendeel is het geval. "Frusti-aankopen?" Nee, ook niet. Als dat het geval zou zijn, zou ik zo onderhand in een stapelbed van het Leger des Heils moeten liggen vanwege een verregaande staat van onvermogen. "Maar wat dan?!?" Nou. Gewoon. Omdat het kan (en daarbij, heel ordinair, heul erg leuk is want speulen is fijn :-)). Update: oei... arme Sybses :-) 


[begin verantwoording] Oh. Voor ik 't vergeet; eamel praat geen poep. Althans, meestal wel maar nu even niet. En om één en ander visueel te kunnen staven ook nog een klein videovastleggertje aangeschaft. HD uiteraard want als een eamel 't doet, doet ie 't goed. [/einde verantwoording]

Oops: d'r zijn er meer met een 'Oops' :-)

[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 01 04 09 - 06:41]

Can't do undo

Gmail introduceert 'paniekknop'

WASHINGTON - Google's webmaildienst Gmail biedt voortaan de mogelijkheid om een e-mail terug te roepen als de verzend-toets al is ingedrukt.
 
Gebruikers krijgen vijf seconden de kans om op de zogenoemde "paniekknop'' te drukken, mochten zij op het laatste moment een fout zien staan. Dat heeft Google geschreven in een officiële blog.


Komen ze nu mee; één dag te laat.... één dag nadat den eamel voor 't eerst van z'n leven een B-e-k-e-n-d-e N-e-d-e-r-l-a-n-d-e-r (BN'er, RED.) heeft aangeschreven en zichzelf waarschijnlijk tot in de eeuwigheid belachelijk heeft gemaakt. Wordt vervolgd...


Free counter and web stats