[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 30 08 09 - 11:50]

Nog even over gister

Hoeveel repeats van Chiara Civello's 'Here is everything' passen er in 245 kilometer? I lost count ...

Dat éinde ... :-)

[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 29 08 09 - 11:48]

Tsjeard. Epiloog

Het laatste hoofdstuk.

Het boek gesloten.


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 28 08 09 - 10:00]

Aldeboarn, 28-08-09 - 10.00 ure

Tsjeard. It lètste ôfskied...

Oan't sjen, broer.... (+)


[Kategorie: Kollage | Datum/tiid: 26 08 09 - 23:00]

Atalanta

In de Friesche tuin; zomaar een totaal niet zeldzame trekvlinder aan je schors.. :-)

Bonus: trekfilmpje

Hier meer van 't zelfde maar dan groter.

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 26 08 09 - 10:37]

iEamel: boter bij de vis

Ennieweetjes: eamel goes hip.

En nu maar hopen dat .... dat ik niet ... euhm..  :-)

iEamel


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 25 08 09 - 11:59]

Partir VII

Vooropgesteld; het gaat me aan 't hart. Want vorig jaar van dierbare vriendin gekregen voor mijn verjaardag en gekocht van haar zorgvuldig gespaarde centjes inclusief bijbehorend 2-jarig wurgabootje (over zelfopoffering gesproken; lief); de Nokia 6210 Navigator. Een handzame mobiele telefoon met een soort TomTom-achtig navigatieprogje er standaard op geinstalleerd (oké; dokken zul je als je 'm wilt gebruiken maar dat terzijde).
So far, so good.

Echter, na enkele maanden, begint de gsm delen van 't toetsenbord en dus z'n glans te verliezen. Eerst de hoekjes, daarna zomaar de 9WXYZ. Niet geheel verwonderlijk want m'n duimen hebben op micro-niveau het formaat van een voetbalveld. Een keer drukken, twee toetsen bediend. Zoiets. Enfin. Niets aan de hand zou je zeggen; even naar de Belcompany, bonnetje overleggen en klaar. Bc geeft twee opties; toestel innemen, opsturen en dus een dikke week kwijt. Of den eamel bezoekt het servicecenter, notabene in eigen dorp, en het toetsenbord is in no-time vervangen. Ik kies voor de laatste. Vooral gezien mijn vermeende afhankelijkheid van een gsm.

Helaas. Hoewel de kans op een fuck-up in zo'n situatie normaliter minimaal is krijg ik dat toch voor weer elkaar: factuur, en dus garantiebewijs, verdwenen. Nergens meer te vinden. Fuort, zoals wij Friezen plegen te oreren.

Ik besluit me te berusten in de situatie en voortaan maar even tot tien te tellen wanneer ik een sms verstuur. Hup, even die duim prakkend in dat gapende gat waar voorheen de 9WXYZ zat en dan maar niet zo snel. Echter, geheel volgens de principes van Murphy blijkt ook dit verbijten me niet gegund; de 6MNO laat nu ook tekenen van verval zien en begint zomaar de accu kuren te vertonen.

En dus wordt het tijd voor die emotie waar ik erg slecht in ben; afscheid nemen.  Want, begrijp me goed; het is niet slechts de gsm. Nee, het is de achterliggende symboliek die me nekt...


[Kategorie: Kollage | Datum/tiid: 22 08 09 - 02:06]

Cinderella No.3

Pop. In de herhaling.

Hier meer van 't zelfde maar dan groot.


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 22 08 09 - 00:48]

Hoera


[Kategorie: zucht en seau | Datum/tiid: 19 08 09 - 23:40]

Rockanje II: een impressie

Voor de annalen: nét geen tropische dag vandaag. Maar tropisch genoeg om mij met m'n luie reedt voor het eerst sinds jaren uit Betty's schoot te wurmen en mezelf op een strandbezoek te trakteren. With all due respect; Scheveningen is kudt evenals Bloemendael en Kijkeenduijn: da's voor elitaire patjepeeërs. Nee, plebs als ondergetekende begeeft zich naar Rockanje (Googlemaps achtigdingetje), het Walhalla voor het crapule, de janhagels, het gepeupel.

Op wat foute strandtenten en drie miljoen derden na viel 't reuze mee met de drukte en begroef ik, na slechts 3,5 kilometer gelopen te hebben met 10 kilo aan handbagage bij 33 graden, tevree m'n aars in 't Rockse zand. Algehele impressie; geen spektakel, wel een ernstig hoog gehalte aan 'lekkah'.

'Morgen-weer-want-nòg-warmer' zit er helaas niet in; er schijnt een exotische griepje onderweg te zijn en uit hoofde van mijn functie heb ik met m'n stomme kop toegezegd de ontwikkelingen hieromtrent binnen onze lokatie te communiceren en dien derhalve -in mijn vakantie notabene- mijn, inmiddels, driesroelvinkhoofd 2,5 uur lang aanwezig te laten zijn in een wellicht tomeloos boeiende vergadering*. Argh.

rockanje 19-08-2009
(click pic 4 big)

*[nuancemodus aan] Uiteraard erg leuk om te doen! :-)[/nuancemodus uit]


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 18 08 09 - 18:06]

End of terror

Geachte heer/mevrouw,

Hartelijk dank voor uw e-mail. Wij kunnen premium diensten alleen aanbieden voor tellers die niet meer als 2000 bezoekers per maand registreren. Deze uitzonderlijke mogelijkheid bevindt zich nog in betastatus.

De mogelijkheden zijn
- Webstats zonder reclame pop-ups
- Privé statistieken

Zes jaar heeft 't (maar) geduurd maar aan die ellende lijkt nu een eind gekomen; pop-upterror op den eamel's homepage. Je ken lullen wat je wilt maar tegen het geweld aan pop-ups zoals dat zich alhier de laatste tijd profileerde was geen pop-upkiller opgewassen. En al wat het kostte was 1 mail. Aan Motigo. Ok, en een slordige drie eurie's per maand maar dan ben ik er wel van af. En jij ook.

Kan ik me lekker nog heul lang blind staren op die 300.000 pageviews die maar niet willen komen... Praise! :-)

  • Nee, andere al dan niet gratis tellers komen nicht im frage. Ik heb hard gewerkt voor die 300.000 . En inloggen is ook kudt. :-)  
  • Kom nu ff niet ineens massaal je gezicht op deze site laten zien want dat gaat me geld kosten...

[Kategorie: Humor | Datum/tiid: 18 08 09 - 00:57]

Kijk...

Dààr doe je 't  dan voor ...

Nooit van 'm gehoord maar bij dezen; tnx, erwinonline! :-)


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 17 08 09 - 19:08]

Erfenis; Zeiss Ikon Ikoflex

Zolang ik me kan heugen staat hij al bij mem op heur secretaire; de Zeiss Ikon Ikoflex. Ideaal speelgoed voor hen die er niet mee mogen spelen maar 't dan juist doen. Gevolg; het geval heeft nooit meer gefunctioneerd zoals meneer Zeiss dat ooit voor ogen had.

Maar goed, we werden ouder -Zeiss en ik- en uiteindelijk van elkaar gesepareerd; ik verhuisde naar 't westen en de camera naar Tsjeard. Voor hem was 't een snuisterij, leuk voor op de vensterbank. Dat stof en een shitload aan kattenharen nu niet echt bevorderlijk zijn voor de fijne motoriek van een camera van -pak'm beet- vijftig jaar oud scheen 'm niet te deren. Zeiss bleef staan temidden van de krabpaal en de kattenbak.

Juni 2009. Verschrikkelijk nieuws: Tsjeard komt te overlijden. Zes busritten waren er voor nodig -hij was, tegen wil en dank, niet materieel georienteerd- om van zijn complete interieur grondstof te maken voor nieuwe compost- en afvalbakken. Ternauwernood kon ik de Zeiss redden uit de grijpgrage klauwen van de gemeentelijke vuilverbrander en staat ze hier (Zeiss camera's zijn vrouwelijk is onlangs wetenschappelijk bewezen) op de sidetable in Huize Eamel.

Maar 't liefst had ik gezien dat zij tot in lengte van dagen stof stond te vangen. Tussen de krabpaal en de kattenbak...

zeiss ikon ikoflex
(click pic 4 big)

Meer hier


[Kategorie: mea culpa | Datum/tiid: 17 08 09 - 12:57]

Oudedoospost: tattoo

(Komkommertijd dus mag 't :-)) 

Ik heb 'ze' volgens mij nog nooit geopenbaard, de foto's van mijn tattoo-gerelateerde ontmaagding. Sterker nog; kan er niets meer over terugvinden in 't archief. Feit is wel dat ik deze nabeeldjes, terwijl ik zo m'n archieven een beetje aan het her-ver-herstructureren ben, tegenkwam en een onvermijdelijk gevoel van melancholie mij ten deel viel.

Een warme dag, waarschijnlijk ergens in 2005. Om eerlijk te zijn; ik kan me er weinig van herinneren. Ik was niet beneveld ondanks ’t stigma wat de stad met zich meedroeg/draagt (hallooo: Amsterdammmm) en ook niet beschonken. Het lag eveneens niet aan het gezelschap, dat was uiterst charmant. Kortom; beats me. Wellicht zat ik met m’n gedachten ergens anders (tacky-alert!)

Hoedanook; om mijn gedachten te verzetten werd het dus een dagje hoofdstad. Op visite bij Xeanette; een destijds populaire dame (en Frysk!) op ’t grote internet met een hardnekkig optimistische kijk op ’t leven en een talent voor (non-)relaties en vooral ’t opnotuleren ervan.

Om een lang gekoesterde wens in vervulling te laten gaan (lees; toegeven aan een impuls want een eamel in gezelschap van een vrouw = spontane geldingsdrang) lopen we Tattoo Peter binnen, volgens X. de oudste tattooshop van ons land. Of van Amsterdam; daar wil ik vanaf zijn. En terwijl ik mezelf nerveus neervlij in een van zweet plakkende tandartsstoel begint de tattoeerman aan datgene waarvoor hij voor aangenomen is; tatoeëren. Ik ben niet van de zeemeerminnen, dromenvangers en ‘voor moeder’-tattoo’s en dus wordt het iets wat ik een aantal jaren daarvoor op datzelfde internet ben tegengekomen en al die tijd bij me draag; een subtiel oog wat net zo goed een vis zou kunnen zijn of andersom.

En terwijl de vis/het oog ligt bij te komen onder een matrasje van gaas besluit ik van mijn laatste centen een belofte in te willigen. Een belofte, gedaan aan de dame uit de link hierboven, om hiermee het bestaansrecht van wat-eens-was-maar-nooit-meer-zal-zijn te vereeuwigen in de vorm van een ankh, subtiel weggestopt in de schaamstreek.

En zo gebeurde het dat ik die bewuste avond vertrok richting huis met twee tattoo’s, twee pleisters en twee dierbare herinneringen rijker ...

eamel tattoo
(click pic 4 big)


1. Crappy pics, ik weet 't, maar gemaakt met een Nokia 3310 o.i.d.
2. Whatever happened to Xeanette? Naar het schijnt heeft mevrouw Hyves maar een eamel doet niet aan social networking dus tja ...
:-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 14 08 09 - 11:14]

Highscore


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 02 08 09 - 23:01]

A walk in the park

a walk in the park
(click pic 4 big)


Free counter and web stats