[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 31 12 09 - 03:26]

2009 | Next!

"Drop the last year into the silent limbo of the past.
Let it go, for it was imperfect.. (..)"

Tja, 2009. Wat kan ik ervan zeggen. Niet mijn beste jaar. Veel hoogte- en dieptepunten. Met als absolute dropdown (what's in a name..) het plotselinge overlijden van mijn broer. Laat ik er dit keer eens niet al teveel woorden aan vuil maken; een beeld zegt tenslotte meer dan duizend van die spraakklanken.

Onderstaande kompilaasie is materiaal zoals (voornamelijk) door mij geschoten en gebruikt op deze site in dit afgelopen jaar. Voor wat betreft de visuele ondersteuning waarvan ik niet de rechtmatige eigenaar ben gaan uiteraard de credits naar diegene die dat wel is.

2009. Een jaar eamel.net in beeld. Next! :-)

(click pic 4 big)

2009; een jaar eamel.net in beeld


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 24 12 09 - 21:19]

En Het Kwam Goed

Tien jaar lang heb ik er tegenaan geschopt; te kleinburgerlijk, te commercieel, te collectief, te gezellig. Kerstmis. Maar dit jaar kon ik er niet meer onderuit en ging dan ook maar helemaal los. Geen cliché werd geschuwd: kerststukjes, een kerstguirlande-met-defecte-lampjes, idem zo'n verlicht trapgeval in de vensterbank, wat onduidelijke rood-met-wit prullaria en, uiteraard, een Foute Kerstboom. Fout want van plastic en heel veel goud en rood.

Maar stiekum moet ik toegeven dat ik die kadootjes, waarmee wij Jan de Kerstman natuurlijk een handje hebben geholpen (geen schoorsteen, weet je), toch wel ergens, heel ver weg, enigszins erg leuk vond. Want zo gebeurde het dat mijn bezit werd verrijkt met een fles Jean-Paul Gaultier 'Fleur poer homn' en Buzz, De Slimste van Nederland. Ok, dat ik die al had is een futiliteit maar 't is de gedachte die telt. Zij kreeg iets van een glimmertje aan een kettingdingetje kado, een boek over zwart-wit fotografie en hoe 't vooral wél moet :-), een kledingkadobon en een staatslot. Dat laatste overigens op voorwaarde dat bij een win-win-win-win-situatie de helft ervan aan de gever wordt gedoneerd. Uiteraard.

Kortom.

Kerst 2009; hoewel bescheiden kwam het desalniettemin toch nog goed... :-)


[Kategorie: Humor | Datum/tiid: 24 12 09 - 15:23]

Perssssss!

Waar een brandje al niet toe kan leiden...  Zij is binnen; mijn eerste, officiële perskaart. Volgens de gestanste tekst is uw eamel nu niet alleen een 'collega' maar ook nog 'ns een erkend natio- en internationaal (foto-) journalist. Gna. Benieuwd achter welke dranghekken mij dit privilege zal brengen. 

Enfin. Waar zal ik es over schrijven/een plaatje van schieten? Iemand nog een leuke ramp voorhanden? :-)


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 20 12 09 - 15:13]

eamel's Weathercam

Semi-live: eamel's one & only weathercam!

(Ok, de rest van 't land zit ook tot aan z'n oksels in de sneeuw maar je zal in Ethiopie wonen.. :-))

UPDATE 17.56u.: cam uit. Te donker.


[Kategorie: Fotos | Datum/tiid: 19 12 09 - 13:49]

There goes anonymity

Hoewel niet iedereen overtuigd is van des eamel's fotografische kwaliteiten :-) gaat deze wel commercieel. Daar.

En nog steeds durf ik Mijn Ware Identiteit niet te onthullen. Hier. :-)

NB 1 De Commerce-pagina is nog blanco. Mij bekend.
NB 2 Ja, grote woorden op dat visitekaartje. Wie dan leeft, wie dan zorgt. :-)


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 17 12 09 - 10:25]

Voor de annalen: sneeuw!

Omdat ook mijn tuin niet verschoond is gebleven van dat witte goedje maar wél een wonderschoon beeld oplevert kan ik niet anders dan een en ander te vereeuwigen opdat wij straks, al puffend en zwetend, met enige verwondering ende genoegen terug kunnen kijken op Anton Pieck-ische sferen... :-)

sneeuw!
(click pic 4 big)

Zo. En nu als de donder maken dat ik in Den Haag kom... damn meetings :-(


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 11 12 09 - 18:40]

Te koop: Enige Nostalgie

Varende nostalgie. Nu minstens veertig jaar in de familie en uniek in haar soort. Ooit haar oorsprong gevonden ergens bij een Belgische botenbouwer, daarna hard gewerkt in de Rotterdamse havens om vervolgens haar vermeende laatste rustplaats te vinden op een werf in Bergen op Zoom. Totdat Deit 'r destijds tegen het voluptueuze lijf aanliep. Het was Liefde op het eerste gezicht. En zo kon het zomaar gebeuren dat de beste man, ergens begin jaren '60 v.d. vorige eeuw, in zijn eentje het IJsselmeer overstak in z'n nieuwste aanwinst, zijn stalen maitresse, die 'm de jaren erna de broodnodige balans zou brengen in de hektiek wat Leven heet.

Enfin; het hele verhaal lees je hier.

Echter, nu vier jaar later, ligt ze er nog steeds. Op die werf uit voornoemde post uit 2003. En aangezien er nog niets veranderd is aan de situatie waarin zowel de Boarnsigge ("Oever van de Boarn") als haar vermoeide eigenaar (zij, kaal casco, op de kant en hij, volledig solidair dus ook kalend, nog immer voor de tv) verkeren, zijn de zonen inmiddels van mening dat 'zij' het verdient om gekoesterd te worden door een nieuwe eigenaar. Zij zelf hebben helaas noch de tijd noch de middelen noch de ruimte om zich over haar te ontfermen en dus is het voor iedereen beter dat ze wordt afgestaan. Voordat ze ongewild en onverdiend op de schroothoop eindigt.

Kortom; te koop. Voor de liefhebber.

Enige specs:
- 11 meter lang, circa 4 meter breed.
- DAF motor - 170 pk (hp)
- Diepgang 1.25 meter
- Stalen casco (teak-opbouw)
- Zeewaardig (kunstof en alu sponningen, steunzeil)
- 4 tot 6 slaapplaatsen
- Kleine doch functionele keuken en idem toilet
- Schroef bronslegering Ø90 cm.

Inclusief o.a. dieptemeter en, onder voorbehoud, radar.

Belangstelling? Mail eamel.
Alleen voor serieuze gegadigden, uiteraard. Ze verdient het.

En euh... mocht je Deit kennen; zeg nog maar even niks tegen 'm. Da's beter voor z'n hart. En nee, wees niet bang; de boot wordt niet zonder zijn toestemming verkocht. ;-)

Boarnsigge
(click pic 4 big)


[Kategorie: Beutje Speulen | Datum/tiid: 08 12 09 - 00:48]

Veel van mij

God. Dàn moet je vol van jezelf zijn. Òf je hebt teveel vrije tijd. Òf je loopt ergens, geheel per ongeluk natuurlijk, Morpheus Photo Morpher tegen 't digitale lijf.

Hoe het ook zij; in ieder geval weer just another boring* maandagavond de geschiedenis in gemorphed :-)

*lees: non-productieve 


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 05 12 09 - 13:29]

Glas

Een nije op nabeeld: glas


[Kategorie: Familie | Datum/tiid: 02 12 09 - 22:29]

In fine

Soms zou ik willen dat ik religieus was. Dat datgene wat Mem altijd volhardend doch tevergeefs heeft getracht subtiel mijn strot in te duwen door min of meer 'gedwongen' bezoeken aan veel te vroeg aanvangende zondagsscholen en slaapverwekkende kerkdiensten zijn nut had bewezen. Dat er inderdaad een Adam en een Eva geweest zijn en een Jezus en wat dies meer verondersteld wordt door de creationist. Dat er meer is tussen hemel en aarde. Dat er meer is na de dood.

Het gaat er verdomme bij mij maar niet in dat het al dan niet vruchtbare leven van een mens zijn (anti-)climax vindt tussen de wormen of in een stenen potje. Dat opgedane wijsheden, intense ervaringen en een zorgvuldig opgebouwde ziel zomaar verdwijnen in het Grote Niets. En dat al wat rest voor de nabestaanden zich beperkt tot wat vluchtige herinneringen, enkele foto's en wat prullaria...

Het huis van Tsjeard zal morgen, als afsluiting van een dramatische periode, worden overgedragen aan de nieuwe eigenaar. Om tien uur een wederzijdse handtekening en vijftien minuten later zullen de geldelijke zaken worden overgemaakt naar de erfgenamen. En dat was 't dan. Dan rest ons niets anders dan een paar centen, wat vluchtige herinneringen, enkele foto's en wat prullaria...

Nee, soms... Soms zou ik écht willen dat ik religieus was.

Onderstaand 24 dia's uit zijn inboedel. Dia's gemaakt door een toen nog fanatiek fotograferende Deit (en Mem) van een toen nét geboren eersteling. Dia's van momenten in de tuin aan de K.R Poststraat, veilig in de armen van de âlden en van pake Tsjeard. Foto's van de boot, waarschijnlijk ergens op de Fryske marren en een verdwaalde dia van Van Gend & Loos aan het Stationsplein. Ik heb ze vandaag gescand. Foto's van 49 jaar oud. Noem me een watje maar ik vond 't wel gepast, zo aan het einde; foto's van het begin....


Free counter and web stats