[Kategorie: naar de kleaute | Datum/tiid: 31 03 10 - 12:12]

Somatoform II

Goed. Het viel uiteindelijk reuze mee. Werd ik hiervoor al een week lang geteisterd door nachtmerries waarin ik schreeuwend wakker werd van visioenen waarin ik hele camera's -wat zeg ik? studio's!- m'n strot in zag verdwijnen; uiteindelijk bleek 't niet meer dan een soort nasale klisma; een micro-camera aan een draadje -formaat trekdrop- wat zo, hop!, mijn neusgat in verdween, nog voor ik 't in de gaten had.

Onder de klanken van -de beste man was kennelijk connaisseur- een of andere symphonie van Bach roerde de arts er lustig op los. "Zeg eens 'Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii'" en daar ging ik, als ware het een voorronde van Idols: "Iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii". En nog een keer maar dan "Aaaaaaaaaaaaa". "Keurig" zei de man en rukte subtiel de trekdrop uit mijn neusholte.

"Vooropgesteld: ik zie niets engs"

Kijk, die heb je in je zak, bedacht ik me. "Echter... " Oei. Een 'echter'. "Echter, mensen met keelkanker in de familie zijn er meer gevoelig voor dus ik hoef u niet te vertellen dat roken in uw geval vragen is om problemen." Oh. Niet dat ik dat niet wist maar 't is altijd behoorlijk confronterend dat nog eens van een ander te horen. "Maar dat terzijde. Ik zie stembanden die ontstoken zijn. Erg rood uitgeslagen bij de aanzet in de buurt van uw slokdarm." Euhm. "Waarschijnlijk een gevolg van maagzuur. Om er zeker van te zijn dat 't inderdaad die oorzaak heeft.. " en toen hij sprak van vermeende scheurtjes in het middenrif e.d. verloor ik de logica uit het oog, "...wil ik u aanraden een maagonderzoek te laten uitvoeren... "

And so be it; morgenochtend, tien voor half tien, dien ik me te vervoegen bij het grote Ikazia. Om me wéér een trekdrop te laten inserteren. Wordt ongetwijfeld vervolgd.

Overigens maakte de beste man nog een rare zijsprong in zijn verhaal. Iets over stembanden die breder horen te zijn dan ze zijn vanwege het sonore basgeluid wat ik schijn voort te brengen. Zoiets. Ik begreep er geen hol van maar 't had iets met roken en hormonen te maken. Hebben we dat weer. 

Goed. Roken. Kom maar op met die comments. :-)

Inderdaad; niet mijn strot want amandelen heb ik allang niet meer.... :-)


[Kategorie: frjemd guod | Datum/tiid: 28 03 10 - 23:57]

Selffulfilling prophecy?

"Een self-fulfilling prophecy is een voorspelling die zichzelf direct of indirect waarmaakt." (Wiki)

Ik rij er nu toch een aantal jaartjes aan voorbij maar vandaag kon ik 't niet nalaten er een foto van te schieten. Want wat bedoelt De Beier in Heerenveen hier nou precies mee?!?

"Suïcidaal? Koop dan een Mini!"?

Hoewel 't slaat als een tang op een varken moet ik elke keer als ik dit lees denken aan Tangina, dat kleine dikkige mevrouwtje uit Poltergeist wat probeert Carol Ann -moge zij ruste in vrede- met een touw weer terug te halen van 't geestenrijk naar 't hier en nu. Geen idee of 't in de film wordt uitgesproken maar er staat me iets van bij dat Tangina, terwijl zij half in de touwen hangt, uitroept:"See you on the other side!". Maar voor 't zelfde geld was 't iets uit Ghostbusters... 't is tenslotte al even geleden. Hoe dan ook; ik vind 't een rare pay-off. Dat wilde ik toch maar even kwijt.

Zo. Bedtijd. See you on the other side...*

*van deze nacht, hè? :-D


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 28 03 10 - 18:21]

Soms ...

Soms ken ik m'n eigen krachten niet.

Muntflats, Heerenveen. Hedenmiddag.

[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 28 03 10 - 18:16]

I spy

a hi-tech robosenior...


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 27 03 10 - 13:18]

Waxed

Nagekomen bericht (zzz-alert!)

Zaterdag, 20 maart 2010. We besloten het druilerige Oud-Beijerland te verruilen voor het ongetwijfeld v-r-e-s-e-l-i-j-k zonnige Amsterdam want zo voorspeld. Er moest tenslotte nog een nieuw horloge aangeschaft worden en ook hippe kleding want des eamel's garderobe laat inmiddels enige fashionabele hiaten zien. En zo kon het zomaar zijn dat onsch provincialen naar de Grote Stad togen, vol met plannen. 'n Beetje cultuur, 'n beetje winkelen, 'n beetje cliché (museumpje hier, rondvaartje daar, wellicht een verdwaalde tattoo en/of enige stimulerende middelen). Kortom; fout-fouter-foudst-toerist in eigen land.

Na de auto weggezet te hebben in De Kolk, een overjarige parkeergarage ingegraven recht onder de beroemde Amsterdamsche palen, deden we ons op een terras tegoed aan wat waarschijnlijk de allerlekkerste Club Sandwich van de stad genoemd mag worden, bij hoe-heet-die-tent-ook-alweer.

Gezeten in de summiere warmte van een vroege lentezon ontwaarde ik tijdens dit bachannaal een tweetal dames naast ons. Aan de tongval te horen oorspronkelijk Pools of iets in die strekking. De ene was niet bijster interessant, de ander daarentegen een ruwe diamant: jong, bloedmooi, grote dromerige maar bovenal blauwe ogen, een goddelijke mond gevormd door twee wollige lippen en de oogopslag van een premature Scarlett Johansson. Terwijl Moos zich vergreep aan d'r tweede cappucino wist ik al mijn moed te verzamelen en sprak de Oostblokse aan; "Do you mind if I take your picture? Ofcourse with the best intentions. Here; my businessca..." Haar resolute "No!" liet niets aan de fantasie over. Timide sloeg zij haar ogen neer maar ze bleef onvermurwbaar; plop! deed mijn imaginaire ticket-to-fame... 

Meer...

dagje amsterdam

Meer -->

[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 26 03 10 - 16:36]

WordStress

Ik wil al een tijdje 'over'. Van dat spartaanse Pivot naar dat zaligmakende WordPress. Niet alleen blijft Pivot beperkt in z'n mogelijkheden; ook Bob de bouwer stelt me al een drietal onbeantwoorde mailtjes ernstig teleur. Daarnaast is het forum aldaar bijzonder onvriendelijk van aard, engelstalig maar bovenal gedateerd. Kortom; time 4 change.

Wat me belette was het feit dat ik geen enkele template kon vinden die enigszins aan mijn eisen voldeed. Of me in ieder geval de mogelijkheid gaf de site precies zo vorm te geven zoals ik dat wilde. Tot ik van de week Frugal ontdekte. Een perfect stukje software waarmee je tot in detail je site-je kunt vormgeven. Zò aangenaam dat ik er zelfs voor heb betaald (kommmm maar....). Anyway. In 't geniep ben ik aan de slag gegaan en verrek; 't begon zowaar ergens op te lijken (lees: m'n huidige Pivot-vormgeving).

Een randvoorwaarde was echter dat al mijn oude Pivotpostjes foutloos kunnen worden geimporteerd. Maar wat blijkt? Dààr zit 't 'm nu nét de kneep want WP heeft dan tegenwoordig wel een optie om Pivot te importeren maar doet 't dan ook gelijk grondig; élk comment wat in het verleden is geplempt wordt rücksichtslos en minimaal verachtvoudigd. 1.410 pagina's met 28.194 reactie's!

Voor zover 't goede nieuws. Het slechte is dat WP nog niets eens een tiende heeft geïmporteerd. Kortom; major fail. Ik ken wel jankuh.. :-(

wordstress

  Zoek de verschillen... [clickpic4big]


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 25 03 10 - 07:52]

Somatoform

Ik stond er niet zo bij stil. Gewoon. Keelpijn. Oke, anders dan anders maar toch... het heerst. Dacht ik.

In het kort: het voelt al vier weken alsof ik een scheermesje heb doorgeslikt en 't ding hardnekkig blijft hangen in de buurt van m'n adamsappel. En elke keer als ik slik of praat doet 't pijn. Nothing more, nothing less.

Nogmaals; het was lastig maar niet onoverkomelijk. Een struisvogelremedie is veel roken en weinig eten. Dat helpt écht want wanneer juist toegepast vormt er zich een slijmprop in je strot wat ook vervelend is maar altijd beter dan slikken in deze toestand. Ik was al eens bij de dokter geweest maar die ried raadde mij aan om veel ijswater te drinken. Omdat ik een broertje dood heb aan water en dan met name de ijsvariant bedacht ik me dat ijskoude cola ook een vorm van water is. Helaas; het mocht niet baten. Enfin.

Tot ik er van de week subtiel door moeders aan werd herinnerd dat mijn beide opa's zijn overleden aan keelkanker. Dat opgeteld bij al die informatie op dat enge internet waarin aangegeven dat de meeste keelkankergevallen ontstaan vanwege onderschatting of verwisseling met een ordinaire keelontsteking deed me er toe zetten wederom de dokter een bezoekje te brengen.

And so it went; straks langs het Ikazia om een micro-camera-sonde-geval m'n strot in te laten douwen. Het zal mij benieuwen. Hypochonder als ik ben.

Zo. Nu een sigaretje.

Update, 8.39u.: 31 mrt, 11.05u., Barendrecht. Hm..


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 23 03 10 - 08:16]

Samar in momint IV: mist

Hedenmorgen. Mist. Uitgestapt. Foto.

Zomaar. 'Omdat 't kan'

samar in momint: mist

[clickpic4big]


[Kategorie: frjemd guod | Datum/tiid: 19 03 10 - 21:36]

Doublebreasted partypooper

Uit den ouden dozen.


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 13 03 10 - 15:18]

To whom it may concern III

Me reet.

Zo. Da's eruit.

[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 10 03 10 - 07:51]

Viertaktfile


[Kategorie: Hilarious | Datum/tiid: 07 03 10 - 23:38]

Things to say during sex

"I just pooped."

"A lot."

"On your dog."

schijnt géén aanrader te zijn als je toch van plan bent wat te gaan zeggen tijdens je maandelijkse wekelijkse gefriemel. Wat wél kun je lezen in onderstaand schema (doet maar even klikken voor groot). Ordinair gejat van die schrijvert. En zoals De Grote Meester zelf oreert:"Hail Satan" is een goeie. Foute. Een goeie foute. Ahum.

*Oh. Vertaling is op eigen risico maar noodzakelijk kwaad. Want als je nu ineens Engels gaat liggen wauwelen in 't heetst van de strijd is ook weer zo wat... 

things to say during sex


[Kategorie: famkes | Datum/tiid: 06 03 10 - 16:54]

Vondeling

Sjoerd; meet de wereld. Wereld; meet Sjoerd.

Afgelopen donderdagochtend, half acht. Ik arriveer bij mijn werk en zie voor de schuifdeuren een kat zitten. Ik roep driewerf "Poes!" en 't mormel huppelt enthousiast mijn kant op. U moet weten; mijn werkplek bevindt zich midden in de rimboe, ingeklemd tussen een dubieus park en de industrie van Pernis. Dus 't bevreemdt mij zo'n aandoenlijke haarbal aan te treffen in zo'n sjofele buurt als deze. Volgens de beveiliging hangt poes al sinds twee dagen rond en weigert de dierenambulance haar op te halen. Ik besluit haar mee te nemen naar huis.

Gisterochtend. Omliggende asiels gebeld alsmede Amivedi, een club poesopvangende vrijwilligers. Niemand heeft haar als vermist opgegeven. Hoewel 't mij op dat moment aan 't hart gaat (blijf 't een rare uitdrukking vinden) geef ik haar dan maar aan als 'gevonden'. Want visioenen van verdrietige kindjes, etc.

Vandaag. Naar de dierendokter want wellicht is 't monster voorzien van een chip en kan 't verdrietige kindje verenigd worden met 't zo door haar gekoesterde poesje. Mijn angst bleek gegrond: Sjoerd blijkt Xena (yuk) te heten en haar kattenbak staat ergens in Spijkcity. Au.

En Sjoerd zelf? Die heeft zich gelijk, na het verlaten van de doos, het huis toegeëigend. Het aanrecht, de badkamer- en kledingkasten, de kattenbak, de vensterbank en 't bed. Ze drinkt uit de kraan en doet keurig haar behoefte bovenop die van de Sybses. Het was even wennen voor die twee maar afgelopen nacht lag men al gedrieën om den eamel heen gevouwen.

Vanmiddag getracht d'r voormalige baasje te bellen maar krijg een voice-mail aan de lijn:"You're call is transfered to a mailbox bla, bla, bla.. " En meer en meer rijst bij mij het vermoeden dat Sjoerd ordinair gedumpt is. Verlaten. Weggezet.

Maar het zou maar zo kunnen dat we hier met een typisch gevalletje van wishfull thinking van doen hebben.
Time will tell
vrees ik... 

sjoerd

[clickpic4big]


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 04 03 10 - 06:12]

Dagje Sauna

 • 'Slechts' een uur later aankomen dan oorspronkelijk afgesproken waardoor je de -gratis- welkomstkoffie met gebak kunt vergeten.
 • Dat een lichaam met de 'ideale' maten zoals gepropageerd op de site tot een zeldzame utopie gerekend mag worden. Hangtieten, dikke buiken, verzakte achterwerken en iele piemels hebben de overhand..
 • Om maar te zwijgen van de angstaanjagende retro-trend in schaamhaarcoiffure; het subtiele streepje delft massaal het onderspit dankzij een overdaad aan jaren-zeventig schnitt. Argh.
 • Dat het diepzinnige gesprek met die charmante mevrouw de masseuse (bijna) meer voldoening brengt dan de Hot Stones.
 • Speaking of which; het mag dan een artistiek plaatje opleveren.. Hot Stones liggen op een handdoek na te branden. Niet op je huid. Frjemd.
 • Enfin.
 • Dat het zoutwaterbad toch wel tot het populairste onderdeel gerekend mag worden maar af te raden valt om onder water te kijken. Oh, het vooraf scheren van je schaamstreek blijkt ook al geen onverdeeld succes.
 • Dat we, ondanks het voornemen om nu toch eens die twintig andere zweethokken uit te proberen, telkens weer in dezelfde sauna's uitkomen.
 • Dat het een aanrader is om je eigen handdoek en badjas mee te nemen omdat je medemens het toch elke keer weer weet te presteren jouw spullen mee te nemen en jij opgezadeld wordt met die stinkerds van een ander.
 • Dat roken in een healthcenter zo ongeveer aanvoelt als vloeken in de kerk.
 • Dat die seniore meneer achter je, op het 'strand', zijn winden laat gaan. Zonder blikken of blozen. Meerdere. Hard.
 • Dat het volledig ontbreken van besef van tijd en ruimte weliswaar leidt tot het missen van de collectieve lunch ("Nee, dat komt nooit voor, meneer") maar wel als resultaat heeft dat er speciaal voor jou een overheerlijke carpaccio-op-meergranen-broodje/kipsalade-op-Focaccia wordt gefabriceerd, inclusief smoothie-achtige shake welke genoten kan worden in een praktisch leeg restaurant. Idem aan te raden.
 • Dat geen enkele piemel of tiet gelijk is.
 • Dat je door het missen van de lunch ook de Rasul en meditatie-sauna kunt schrappen uit je overvolle agenda.
 • Dat scrubben toch wel tot een van de grootste genoegens gerekend mag worden, aan het einde van zo'n dag.
 • Dat je er als een volledig ander mens uitkomt als toen je er vanmorgen in ging.
 • Het die centen uiteindelijk meer dan waard is...


[Kategorie: Frappant Feit | Datum/tiid: 03 03 10 - 08:50]

Zen en sa IV


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 02 03 10 - 06:12]

Het Oog

“The eye altering, alters all”

William Blake | 1757-1827

Alle goed bedoelde adviezen ten spijt; ik krijg het niet voor elkaar. Al weken (wat zeg ik? Màààààànden...) ben ik bezig met project Broer-In-Houtskool. Je weet wel; broer dood en dientengevolge wil ik op de dag van zijn oorspronkelijk verjaren Ûs Mem en Deit een door moi gefabriceerd portret van hem schenken. Enfin, heb er zat over getwitterd en gedaan.

't Portret begint al aardig vorm te krijgen op één futiliteitje na; het linkeroog. Week dat IRL al behoorlijk af van z'n rechter; op papier is het heulemaal een crime. Zo'n crime dat ik na 36 oogprobeersels, drie 6B potloden, twee gummetjes en een halve doos houtskool in staat ben het portret op te hangen in de kliko, hier achter huis.

Het rechteroog daarentegen; geen enkel probleem. Hup, een paar minimalistische lijntjes ét voila; een bijna perfect gelijkende kijkert. Maar het linker? Zelfs de hulptroepen weten een prachtig oog te fabriceren maar nog steeds ontbeert het enige ziel. En hoe simpel het ook mag lijken, er rest mij niets anders dan me af te vragen; wíl dit oog wel vastgelegd worden voor den eeuwigheid?

Argh. Wat een eenvoudig lijntje al niet vermag...


[Kategorie: naar de kleaute | Datum/tiid: 02 03 10 - 00:05]

To whom it may concern II

Punt.


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 01 03 10 - 00:00]

Kasteel Mesen; poging 2

Kwamen we de vorige keer nog keurig uit in Oostende dankzij een tweetal TomTom's wat 't niet met elkaar eens kon worden; vandaag echter geraakten we precies daar waar Het Grote Plan ons heen had moeten voeren: Kasteel Mesen in Lede.

(Kasteel Mesen; hét Walhalla voor elke zichzelf respecterende ouwe-meuk-fotograaf. RED.)

Omdat plannen bij mij nooit zo briljant uitpakken zoals zij oorspronkelijk bedacht zijn viel ook dit bezoek -uiteraard- weer onder de categorie 'story of my life'. Niet alleen waren we ruimschoots te vroeg (of te laat. 't Is hoe je 't bekijkt), zeg zo'n slordige anderhalve maand, maar viel onze aankomst ook nog eens samen met 't vallen van het duister (rare zin).

Anyway-tjes; 3,5 uur rijden voor een achttal foto's. Op afstand. In de schemer. Blurgh.*

3 april mogen we weer. IJs- en wederdienende.

kasteel mesen; poging 2

(Maar gezellig was 't wel :-))


Free counter and web stats