[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 30 04 10 - 11:58]

50 (ien)

Tsjeard, wèr dasto ek wèze meiste;
tige lokwinske mei dyn jierdei, vent...

[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 29 04 10 - 06:39]

#Evy | dag 2 | aarzelend gemakkelijk

2.53 km. in 22 minuten. Geen idee of je dan al van een progressie kunt spreken ten opzichte van de eerste dag maar gevoelsmatig leek 't me iets gemakkelijker af te gaan. Bovendien werd ik enigszins overmoedig en heb er zo'n kleine drie minuten extra aan vastgeplakt (hardlopend, ja).

#Evy had er zin an maar RunKeeper is was op 't moment van dit schrijven in de veronderstelling dat ik nog steeds aan het lopen ben was:

#evy | dag 2

[clickpic4big]

M'goed; ben begonnen met verzuurde poten; gister de hele dag fysiek in de weer geweest en nog een restant spierpijn van de dag ervoor; tel uit je winst. Maar, OMG; 't voelt verrotte lekker!:-D


[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 27 04 10 - 06:28]

#Evy | dag 1 | euforie

1.96 km in 16,1 minuten. Ik heb nog een lange weg te gaan... Maar wàt een overwinning op mezelf! (Ja, zeg; mag ik ook 'ns? :-))

Tnx 2 RunKeeper & Evy :-)

runkeeper | dag 1

[clickpic4big]

[nuance]Jongen, 't is pas de eerste les van de eerste serie. Zou je niet even de tweede les afwachten?[/nuance]


[Kategorie: Sfeer en sa | Datum/tiid: 26 04 10 - 00:19]

Scheveningen. 25:04:2010

Temperatuur ca. 20 graden. Enigszins bewolkt. Matig druk aan het strand en op de boulevard. Goed gezelschap. Kortom...

De Toy Story After(noon)party.

scheveningen. de toy story afterparty

[clickpic4big]

En ja; ik heb nog steeds iets met lensvignettes.. En? :-)


[Kategorie: Hilarious | Datum/tiid: 23 04 10 - 11:22]

Dat mag in de krant

want ik win nooooit wat!

Toy Story 3D


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 23 04 10 - 08:13]

Beethoven's Symphony No.7 in A major, Op.92, II - Allegretto

En dat maal twee.

What are the odds dat je in twee opeenvolgend bekeken fenomenale films, beide uit een volkomen andere tijdgeest, elk met een eigen karakter, hetzelfde magistrale muziekstuk hoort en sterker nog; het exact dezelfde emotie weet op te roepen? Dat van de melancholie, de weemoed en het onvermijdelijke, het overdonderende maar tegelijkertijd ook het nietige?

Is dit, zoals de hoofdpersoon zichzelf afvraagt in Knowing, een kwestie van 'coincidence vs determination'? Hoe het ook zij; ik vond 't verdomd toevallig. En dat moest ik even kwijt.. :-)

The Fall | 2006


Knowing | 2009UPDATE: Oei, nog meer originaliteit in de film ...

[Kategorie: oh, jubel | Datum/tiid: 22 04 10 - 09:50]

Ja, Natuurlijk!

[kickstokhuyzenmodus]

Kijk! Een Distelvinkvogelachtigiets!

Kenmerkend voor onze vrolijke vriend is zijn felgekleurde verenpracht en 't unieke -staccato- 'Tweep! Tweep!' (spreek uit als :twiep! twiep!) wat het soort doorgaans oraal dan wel anaal pleegt voort te brengen.

En zo zijn we weer aan het einde gekomen van weer een aflevering van Ja, Natuurlijk!, hét programma voor- en door natuurliefhebbers. Graag zien we u weer, de volgende keer, wanneer we de Lantaarnpaalscholver gaan behandelen. De Lantaarnpaalscholver is een in ongenade gevallen familielid van de Abessijnse Honingzuiger (ook wel: Nectarinia habessinica) en resideert voornamelijk op, zoals de naam al aangeeft, lantaarnpalen en.. en zo. Kortom, lieve mensen én kijkers; dat belooft weer een spannende en maar bovenal leerzame aflevering te worden!

Tot ziens, tot Ja, Natuurlijk!

[/kickstokhuyzenmodus]

distelvogelachtigiets

[clickpic4big]


[Kategorie: barf | Datum/tiid: 20 04 10 - 23:20]

Hang naar haar

"Haar behaarde bikinilijn die ze daarbij toont past binnen de huidige hang naar 'echtheid'... "

Gadverredamme! Nou, d'r mag dan een huidige hang naar 'echtheid' zijn maar niet bij. Niet elke vooruitgang is een verbetering. Dit roept traumatische visioenen op van zweetmutsen, tuinbroeken, pottenkapsels, beboste oksels en een total lack of feminity. Mocht dit inderdaad een trend gaan worden wend ik mij tot het celibaat. Wat overigens niet inhoudt dat ik mezelf vergijp aan jonge jongetjes. Da's namelijk een ander geloof.

Nee, geef mij maar zo'n lekkere, good ol' fashioned kale doos*...


*Bij vookeur een Brazillian (aka The Sphynx, Hollywood of Full Wax).
Zo. U bent weer helemaal op de hoogte.


[Kategorie: Knap Kudt | Datum/tiid: 17 04 10 - 12:12]

Tsjeard. Portret. Fail

"Hier; fixeer. Gewoon, op 30 cm. afstand spuiten. 5 minuten laten drogen en klaar is Kees.." sprak de man, alsof 't de gewoonste zaak van de wereld was.

- Fixeer. Een houtskool of pasteltekening wordt bespoten met een materiaal dat het verstuiven van de losse pigmentkorrels tegengaat. -

Het idee was wel aardig, vond ik zelf: broer één, inmiddels alweer bijna een jaar niet meer onder ons, zou komende 30 april verjaren. En om dat moment niet zomaar voorbij te laten gaan ben ik een half jaar geleden begonnen met een portret van hem, in houtskool; voor deit en mem. Als een soort Memorandum, zeg maar. Broer twee was bereid gevonden een groot deel van de dure-maar-mooie-lijst-met-museumglas te vergoeden en zo zou de familie wellicht blij verrast worden wanneer één en ander overhandigd in een mooi papiertje op die, hopenlijk, memorabele Koninginnedag.

Ik zag er al een tijdje tegenop want geen held in handenarbeid maar soit; met de deadline (euh..) in gedachten toch gistermiddag de spuitbus erop gezet. Echter, alsof Tsjeard uit het hiernamaals zijn ongenoegen wilde laten blijken over het resultaat, ging er iets hopeloos mis...

Oh, ik hield mij keurig aan de gebruiksaanwijzing, hoor; 30 cm. afstand, niet teveel geconcentreerd op 1 plek, etc. Maar naarmate deze handeling vorderde gebeurde er iets waar ik al bang voor was; het zwart verwerd tot grijs en vormde een grote vormloze vlek. Het gedetailleerde haar verdween in de achtergond en de ogen transformeerden tot donkere karkassen. De glans verdween uit het gezicht alsof het er nooit was geweest. Ik heb, zoals te zien, nog getracht de boel te redden door het voormalig oogwit in te kleuren met wit krijt maar fixeer laat zich moeilijk bewerken. Kortom; een leermoment.

Zo op de foto lijkt 't allemaal nog wel mee te vallen; wat een beetje Lightroom al niet vermag (contrast, blacks, clarity, exposure). En ineens werd ik er gister wreed aan herinnerd waarom ik digitaal prefereer boven manuele creativiteit; het gemis aan CTRL+ALT+Z.

Tsjeard. Portret. Fail...

Maar een eamel is niet voor 1 gat te vangen: ik ben opnieuw begonnen. Dit keer in potlood. 30 april zal ik waarschijnlijk niet meer halen maar 25 juni daarentegen... 

tsjeard. portret. fail

[clickpic4big]


[Kategorie: kindafunny | Datum/tiid: 15 04 10 - 09:17]

Born 2 B Wild

Well. Kind of...


For a complete and utmost dramatic effect please switch on your soundsystem.
Thank you.

_____________________________________________________

Pfff...

Dear eamelnet01. Your video, Born 2 B Wild, may have content that is owned or licensed by Sony Music Entertainment. No action is required on your part; however, if you are interested in learning how this affects your video, please visit the Content ID Matches section of your account for more information.

Sincerely,
- The YouTube Team


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 14 04 10 - 10:49]

Op de brommert

Vandaag de auto voor de jaarlijkse APK naar de garage. Uiteraard geen leenauto voorhanden hoewel wel op gerekend. Drie opties: drie uur wachten, bus pakken of gebruik maken van het enige wél beschikbare vervoermiddel, een Zündapp CS50. Het werd de laatste...

En daar ging ik. Een plastic, Taiwanese brommersteek in de vorm van een oh zo foute Duitsche legerhelm op mijn kalende schedel, de colbert gesloten, rugzak om de schouders, freezing my ass off. Drie versnellingen, 45 km. per uur. Met de wind mee, that is.

En héél even waande ik mij weer terug in de tijd (ca. '81) van mijn glimmende Yamaha FS1; net zestien en als een kind zo blij want ik had een babemagnet brommert!. Meisjes imponeren met een overdaad aan chroom en nog veel meer herrie. Mijn gloriejaren. Voor duizend gulden gekocht van mijn zuurverdiende centjes om 'm uiteindelijk, een jaar later, voor datzelfde bedrag weer van de hand te doen. Want twee linkerhanden en een falende krantenwijk bleken fataal voor het bezit van een zakgeldslorper als deze. Aan alles komt een eind.

Maar het leukste is; ik mag 'm straks weer terug brengen. Terug naar de garage en -héél even- terug in de tijd...

op de brommert

[clickpic4big]


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 13 04 10 - 18:45]

Hoog tijd

voor enige zelfreflectie...

zelfreflectie

[clickpic4big] (geen aanrader)


[Kategorie: Blog-earmoed | Datum/tiid: 11 04 10 - 13:00]

Creatief met eamel: kast

TIP: Laat de Ikea Magiker plaats maken voor een al dan niet oud exemplaar van een hoe-heet-zo'n-type-kast-ook-alweer. Sorteer de téveel en té lang bewaarde rotzooi tastbare herinneringen uit die vorige en verdeel deze over een zestal visueel verantwoorde -Ikea uiteraard- dozen.

Vervang de loodzware deuren door verknipbare vitrage, onderwijl wegens overmacht (je kan als man tenslotte maar één deur per handeling in de gaten houden) twee flinke gaten in je laminaat achterlatend, en plaats tenslotte de net gevulde Nostalgisk's in enigszins symetrische volgorde op de planken.

En zó maak je, al komkommerend, een nieuw postje. Geen dank.

creatief met eamel: kast

[clickpic4big]


[Kategorie: Boartersguod | Datum/tiid: 10 04 10 - 23:53]

Bubblegirl

Ik zeg; oud. But funny. Dat wel.

(Gebruik je muis om d'r even ouderwets alle hoeken van euh... d'r universum te laten zien :-)


[Kategorie: No sa. En net oars | Datum/tiid: 05 04 10 - 12:22]

A bachelor's burden

Een uitgebreide sortie van 'vers afgebakken' brunchbroodjes uit de oven belegd met o.a. geitenkaas, spinata romana en rauwe ham (AH). Afgeblust met 'vers geperst' fruit (sinaasappel/banaan; idem AH).

Geheel in 't Licht van de Paasgedachte (opstanding, vrede op aard', blabla) wordt één en ander visueel ondersteund door een belegen remake van George A. Romero's Dawn of the Dead (Film1). Zie hier de ingrediënten van des eamel's Paasbrunch 2010.

Als de berg niet naar Mozes komt dan.. nou, dan maar niet. :-D


[Kategorie: Euh | Datum/tiid: 04 04 10 - 11:48]

Somewhat gloryhole

*or just another headbangfail

[Kategorie: Hilarious | Datum/tiid: 03 04 10 - 23:39]

hy-po-cri-sie de; v huichelarij

Ik ben niet van de linkse kerk maar hier heeft men wel een punt. En dus fluks die total and utter waste van papier* (lees: bomen) per direct opgezegd. Maar wat zegt de bevestigingsmail van de KPN?

"Denk aan het milieu voordat u deze e-mail uitprint."

Is dat humor of is dat Humor? ;-D

*7 miljoen exemplaren. Elk jaar weer. Waarvan er onmiddelijk 2.100.000 stuks de kliko in geflikkerd worden. Elk jaar weer ...


[Kategorie: nabeeld | Datum/tiid: 03 04 10 - 20:28]

Eat me

Een nije op nabeeld.nu: vulvaflava's


[Kategorie: I ambtenaar | Datum/tiid: 02 04 10 - 13:29]

Viermiljoennogwat

Al getwitterd maar zo bijzonder da'k 'm nog maar even post.

Vanmorgen -via de mail- een verzoek van onze justitiële inkoopafdeling ontvangen. Of ik zo vriendelijk wil zijn een door mij gedane bestelling ("winkelwagen" zoals dat hier heet) wil goedkeuren. Het betreft 8.000 witte stickers met een eenvoudige, zwarte opdruk. Sim-pèl.

Het bedrag echter .... 

[clickpc4big]

viermiljoennogwat

Meer -->

Free counter and web stats