[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 30 11 10 - 14:26]

't Is nix met Grafix

Tot veertien dagen geleden kreeg ik nog keurig de reguliere mailtjes binnen op de zaak. Mailtjes, gegenereerd door het mailformulier op onze corporate website na ingevuld te zijn door passerende passanten.

Langzamerhand echter droogde de aanvoer op. Steeds stiller en stiller werd het tot de mailbox op een dag angstvallig leeg bleef. Niet dat ik om werk zit te springen maar zoals de Wet van Bartholomeus voorschrijft is het een vast gegeven dat, wanneer het één niet meer functioneert, het andere dat ook vast niet meer doet. En mijn angsten bleken niet ongegrond; de website was dood ("You are not authorized to view this page")

Fluks de webhoster (=Grafix) gemaild (was 's avonds. De meeste helpdesken doen het dan niet). Maar al wat er kwam; geen bericht. Geen waarom-nou daarom. Twee dagen later maar 'ns de helpdesk gebeld. Men had 't druk en ik zou teruggebeld worden. "Nee, echt waar, we bellen u zo snel mogelijk terug!" Nada. Weer twee dagen later; zelfde verhaal. Echter nu 'zou ik documenten toegestuurd krijgen' dus nog even geduld. Huh? Documenten? Waarom? De site moet online!
"Nee, geen zorgen: daarin zou een uitleg staan (..)"

Gistermiddag. Site nog steeds dood. Geen 'documenten', geen mail, geen telefoon. Niks. Wel zo'n sociaalisolement-nerd aan de lijn:"De server was gecrashed", "Ik had uw telefoonnummer niet" en "Backups zegt u? Nee, die bleken corrupt. Ja, sorry hoor. Weet u wat? Ik mail u een alternatief account. Kunt u verder.." Verder? Waarmee?

Ik was boos. Heel boos. Onze website is een belangrijke informatiebron voor ouders, verzorgers, algemeen geïnteresseerden en jongelui die hier al dan niet binnenkort een tijdje komen logeren.

's Avonds mijn huishost gevraagd het domein over te nemen. Eigen backupje erop. Klaar. Wishfull thinking; men heeft een Authority Code nodig. Of iets dergelijks. Van Grafix. En die reageert nergens op.  Kortom; 't is ronduit kudt met dat Grafix.

Denk dat ik me nog maar even een ga potje ergeren. En een mailtje sturen. Naar Grafix, dat bedrijfje wat zèèr zeker niet voor het eerst problemen heeft. Een soort DDos maar dan in m'n eentje. Je mot toch wat.


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 28 11 10 - 13:41]

Zondagmorgenschets

Deit in lijntjes...

Houtskool idd. Geen Photoshop. Tsss.


[Kategorie: zucht en seau | Datum/tiid: 26 11 10 - 06:17]

NoMojo

Tsss... Hoe landelijk wil je 't hebben? ;-D

Enfin. Het was te proberen. Over tot de orde van de dag.

1. 

nomojo 1

2.

nomojo 2

3.

nomojo 3

[clickpics4big]


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 21 11 10 - 12:27]

'52 57'19.50"N | '5 55'8.93"O

[clickpic4big]

'52 57'19.50


[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 19 11 10 - 11:16]

Erotendoscam III: Sarah, Gerry e.v.a.

Dit zijn Sandra en Ronnie*
Sandra woont samen en Ronnie is getrouwd.
Maar wanneer samen zijn Sandra en Ronnie 'swingers'.

Swingers zijn mensen die graag met andere mensen nøken -letterlijk- nààst hun eigen partner. Moet kunnen. We zijn modern.

Omdat je niet zomaar een Albert Heijn binnen loopt om -tussen de zuurkool en de kant-en-klaar-maaltijden- iemand te vragen of je met z'n vrouw mag nøken sturen Sandra en Ronnie mailtjes naar potentieel willig nøkmateriaal. Een soort van plant-je-zaad-en-wachten-wat-er-opkomt metafoor.

Maar later meer over Sandra en Ronnie. Eerst Sarah en Gerry. Sarah en Gerry doen ook aan nøken en idem het liefst met derden. En ook zij bedienen zich van e-mail. Dit avontuur begint dan ook met hen, afgelopen week, in mijn mailbox.

*Of Sarah en Gerry. Of Denise en Gino.

Meer -->

[Kategorie: Humor | Datum/tiid: 17 11 10 - 16:51]

Baby-dump

Vanmorgen voor 't stoplicht. Zie ik dit:

En kan ik niet anders concluderen dat daar gewoon een briljante tekstschrijver achter moet zitten. Want hoe anders zou je zoiets kunnen interpe.. intep .. euh duiden?


[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 17 11 10 - 07:59]

It giet wer oan

"Gewoonweg stukken beter. 1x1, 1x1, 1x2, 1x1, 
1x2, 1x1 of iets in die strekking. Ik had echter 
geen idee hoe lang de route was dus bleef maar 
rondjes lopen. Nog wel spierpijn van de vorige x. 
Dat dan weer wel." 

Goed. Nieuwe -weliswaar afzichtelijke maar bijzonder effectieve- schoenen, #Evy overboord en #Renate ervoor in de plaats (tnx, Jen: you're a (I)doll), minder pijnlijke knieën en herwonnen energie.

Kortom; 'we' zijn weer begonnen!


[Kategorie: Frjemd | Datum/tiid: 15 11 10 - 11:24]

What else?

Nespresso wil graag dat we Clooney even aanklikken op NU.nl Da's namelijk de essentie van irritante banners adverteren.

Doen we dat vervolgens, laat scherm ons het volgende weten:

"Due to Nespresso policy, the content is not accessible in your country"

Zucht. Was men ook maar zo consequent met die tv-reclame's.


[Kategorie: Fotos | Datum/tiid: 14 11 10 - 22:39]

De andere kant

van dattum.

Waren we de vorige keer (postje gemaakt; postje kwijt) nog aan gene zijde van de -hier nog niet zo heel hoge- Maas; vandaag even een ommetje gemaakt naar de andere kant van die zijde. Die van de bruggenhoofden. Niks spectaculairs. Wel chill. De (voormalige) Barendrechtse brug op zomaar een zondag.

[clickpic4big]

barendrechtse brug


[Kategorie: kindafunny | Datum/tiid: 14 11 10 - 11:59]

Zuma op Zondag

Jàren ben ik eraan verslaafd geweest: Zuma's Revenge. Zo op het oog een dom spelletje van het van-dik-hout-niveau; een kikker met een gekleurde bal in zijn bek dient rollende ballen tegenover hem uit een rij te schieten voordat één en ander in een gat verdwijnt.Yeej.

Echter blijkt in de praktijk dat de combinatie van snelheid, geluidseffecten en kinderlijk eenvoudige bediening dit tot een überaddictive bezigheid maken; ik ben er in ieder geval niet meer bij wég te slaan!

Dus om een kort verhaal nog korter te maken, vandaag in de download: het onlangs verschenen en uiteindelijk nóg mooiere Zuma's Revenge DeLuxe (in het Nederlandsch!). Gegarandeerd virusvrij uiteraard.

Voor de goede orde: het is een gezipte map, bestaande uit twee bestanden. Installeer eerst zumasrevengedownload.exe. Sluit vervolgens het spel, hernoem zumasrevenge.exe haal deze tekst weg (=crackje) tot zumasrevenge.exe en kopieer deze naar de map waarin je Zuma's hebt geinstalleerd (waarschijnlijk iets in de trant van C:\Program Files\Zuma's Revenge DeLuxe\zumasrevenge.exe. Als het systeem vraagt of je het bestaande bestand wilt overschrijven; doen.

Have fun!

NB. Je kunt een foutmelding krijgen. Iets in de trant van puntje-puntje.partner.xml Niks van aantrekken; na enige tijd begint je verslaving ;-)


[Kategorie: Best wol vaag | Datum/tiid: 10 11 10 - 14:53]

Identie.. iedntie.. identitie..

Onderstaand is hypothetisch. Ik heb geen plannen. Nu niet. Nooit niet.

Stel, eamel hangt hier nog een paar jaartjes rond. Zeg tien jaar of zo. Of dertien. Dat maakt dan twintig en da's een mooi rond getal.
Stel, hè? Puur hypothetisch.

En stel jij die hem dan al volgt vanaf dag één -of later, da's om het even-, stel jij hangt hier ook nog steeds als een soort virtuele hangjongere. En doordat je al die tijd of juist bij tijd en wijle hier rondhangt heb je door de jaren heen een beeld van den eamel gevormd. 

Je denkt te weten waar hij ongeveer werkt, in welke omstandigheid en bovenal, hoe hij daar over denkt. Je hebt ergens een vaag vermoeden hoe z'n liefdesleven in elkaar steekt of juist hoe dat het niet doet. Je hebt z'n oudjes al een paar keer voorbij zien komen en ook ben je op de hoogte van het overlijden van z'n oudste broer, op dat punt alweer heel lang geleden (2009). Je bent echter wel in de gelukkig omstandigheid te weten dat ie nòg een broer heeft en dat deze 'vaart'.

Je hebt kennis gemaakt met z'n 'kinderen' en z'n merkwaardige perceptie van deesch' maatschappij. Je weet zo onderhand eamel's muzieksmaak en vooral dat die nogal schommelt van rock tot klassiek met een persistente jazzy, loungestroming er doorheen geweven. Je acht hem enigszins principeloos maar verdacht hem ervan stiekum er toch enkele op na te houden.

Maar nu komt het: stel dat den eamel er op een dag mee op zou houden. Zomaar. Poof! Weg eamel. Niet real-life. Nee, gewoon virtueel. En niet alleen hier op eamel.net maar ook op Twitter, op Facebook (Facebook?!) of wat er op dat moment aan social mediahypes 'hot' zijn. Gewoon. Weg. Gone with the winden Gods. Zou je hem dan missen?

Ik wel.

Bedacht ik me zo ineens, vanmorgen.


[Kategorie: Fotos | Datum/tiid: 07 11 10 - 23:35]

Orchidaceae Neisseria gonorrhea


[Kategorie: Argh | Datum/tiid: 04 11 10 - 08:44]

Danki, Korsou

Nu krijg ik al minstens een jaar lang elke veertien dagen een nieuwsbrief van het hoofdkantoor in mijn zakelijke brievenbus met daarin alle justitiële vacatures (PDF-alert). En al een jaar lang worden daarin ook de openstaande vacatures vermeld zoals deze op de BES-eilanden worden aangeboden.

Zoals ongetwijfeld bekend hebben deze eilanden een nieuwe staatsvorm gekregen en zijn, more or less, gemodelleerd naar Nederlands model. Zo is bijvoorbeeld Curaçao verrijkt met een negental nieuwe ministeries. Aangezien Curaçao-ianen kennelijk niets zelf kunnen heeft men gemeend deze met behulp van o.a. een Tastforce Transitie Team te moeten boetseren. Zo'n team bestaat dan uit een aantal Nederlandse ambtenaren die dit klusje wel even zullen klaren.

Al een jaar lang zit ik er ernstig over na te denken om mezelf hiervoor aan te melden (een jaartje vakantie op een tropisch eiland, af en toe onderbroken door iets wat op werk zou kunnen lijken) omdat ik vind dat ik iets bij te dragen hebben; een ongelooflijke vakkennis, talent, creativiteit, inlevingsvermogen en 't volledig ontbreken van bescheidenheid een sociaal leven.

En gistermiddag was het zover; ik trok mijn stoute schoen aan en de andere ook en -woesj- daar ging de mail. Nog maar enkele uren later -opmerkelijk want tijdsverschil- een reactie in mijn mailbox: 

"Geachte heer Eamel, namens de overheid willen wij u bedanken voor de getoonde belangstelling. Echter op dit moment hebben wij geen vacante
functies waarvoor extern geworven kan worden.
Met vriendelijke groet,****"

Euhm. Jongens. Jullie hebben NEGEN ministeries. VIJF vacatures elk. Maakt VIJF- EN VEERTIG vacatures! En 'extern'?!? Wat nou 'extern'? Hebt ge mijn CV niet gelezen? We zijn collega's!

Op mijn, overigens iets subtielere reply heb ik geen antwoord meer mogen ontvangen. Ik vermoed een complot. Of een siësta. Dat ken ook.

Oh. Men zoekt 'jonge' professionals. Da's de crux.. ;-(


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 03 11 10 - 12:07]

Deit & Mem oan 'e hula

Ik heb deit en mem op fakânsje gestuurd. Naar Hawaii. Hebben ze wel verdiend.

(Check out de scene waarin Deit een bijzondere vrijage heeft met z'n navel)

*Mem in de mail; "De fideo docht it net. Ik ha wol gelûd... " Zucht.


Free counter and web stats