[Kategorie: Shocking | Datum/tiid: 27 02 11 - 11:13]

Elektronisch Patienten Dossier

Kafkaiaans, Kafkaësk
"(..) op raadselachtige wijze beangstigend, bedreigend (vooral door een overgeperfectioneerde samenleving, die zich aan de controle van het individu onttrekt, of waarover het machteloze individu geen controle meer heeft.. (..)"

Vooropgesteld: ik geloof best dat het verdomde handig is als ik ergens, ik geef m'n bek maar een slinger, achter Roodeschool een ongelukje krijg en daarvoor de plaatselijke kwakzalver moet bezoeken, hij of zij slechts met één wachtwoord toegang heeft tot mijn medische gegevens. Ideaal. Sterker nog; het interesseert me geen fuck of derden er met mijn gegevens aan de haal gaan. Zolang het daarbij blijft.

Nee, waar ik wél bezwaar tegen heb is het feit dat derden deze gegevens kunnen verànderen. Van een simpel 'Dhr. Eamel heeft die-en-die bloedgroep' naar een 'de patiënt heeft HIV en is terminaal". Just like that. Met wantrouwende verzekeraars en hysterische schuldeisers tot gevolg. Brr.

Bezwaar twee: de wijze waarop dit allemaal tot stand is gekomen: eerst mijn gegevens ongevraagd in één of andere dubieuze database prakken en mij pas dààrna de mogelijkheid geven om bezwaar te maken d.m.v. allerlei vage formulieren die ik notabene zèlf moet opzoeken ("opt-out")

Ironie: in ons Nederland is vele jaren, vele slachtoffers en vele politici later nog steeds een gierende behoefte aan donororganen. Had men voornoemde opt-out daarop losgelaten hadden je vader, je neef of je zuster wellicht nog geleefd.

Sterker nog; wat voor hoger belang dient het gegeven dat de politiek bij een zo op het oog onschuldig EPD heeft gekozen voor opt-out maar weigert men stelselmatig bij donorregistratie datzelfde te doen? Terwijl daar gevoelsmatig toch veel meer levens mee gered zouden kunnen worden? Maar dit terzijde...

(Cartoon: NRCnext | Hajo)

Bezwaar drie: terwijl de politiek nog niet eens een besluit genomen heeft over het al dan niet doorvoeren van dit systeem heeft een conglomeraat van wijze mannen alvast het voortouw genomen en het EPD er slinks doorheen gejast. Wat nou hackers? Wat nou privacy? Wat nou 'Wat nou ... '? Dikke vinger voor je!

Kortom:

 • Ik weet niet wie toegang heeft tot mijn gegevens.
 • Is 't sowieso legaal?
 • Ik weet niet tot wat voor data men toegang heeft.
  - "Patiënt gebruikt Viagra"?
  - "Patiënt heeft een drugsverleden"?
  - "Patiënt is manisch depressief en suicidaal"?
  - "Patiënt rookt"?
 • Ik weet nog steeds niet hoe ik/òf ik zèlf toegang krijg tot mijn eigen dossier.
 • Wat gaat er in de toekomst met dat dossier gebeuren zodra 't systeem op de rails staat?
  - Bijvoorbeeld over een paar jaar?
  - Wordt het uitgebreid?
  - Wordt 't gekoppeld aan mijn strafblad mocht ik die hebben?
  - Mijn personeelsdossier?
  - Krijgt mijn toekomstig hypotheekverstrekker inzage?
 • Hackers hoeven niet eens het grootste probleem te zijn; de database van het EPD zou niet het eerste systeem zijn waarvan de gegevens 'per ongeluk' op straat komen te liggen. Het blijven tenslotte computers en er zijn mensen mee gemoeid. Beide zijn geen garantie voor een waterdichte beveiliging.
Meer -->

[Kategorie: Vaag | Datum/tiid: 25 02 11 - 13:14]

Professor Doctor Anders

professor doctor anders

"Prof Dr. Flip van der Wal studeerde bedrijfskunde en psychologie aan de KU Leuven en de UvA. Hij schreef zijn proefschrift in de VS: ‘Evidence based practice and the art of communication in profit and non-profit business’. (2002). Hij werkte enkele jaren bij het Business Institute of America in New York. Hij adviseert de Nederlandse overheid op het gebied van communicatie en management innovatie. Regelmatig schrijft hij columns over bedrijfspsychologie in het Nieuwsblad van het Noorden. Onlangs verscheen: Digitale Wartaal: Tips en Trucs voor de netwerkende ambtenaar. (2006)"

Let op deze naam: Prof. Dr. Ph. A. van der Wal. De beste man (links op de bovenste foto) gaat nog eens heul groot worden.

Helaas mag ik vanwege een dwingende geheimhoudingsclausule hier verder niks over zeggen maar euh... briljant. B.R.I.L.J.A.N.T.!

professor doctor anders powerpoint

[clickpic4big]


[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 14 02 11 - 11:29]

PlayUSB: hebbon!

PlayUSB: hebbon!

Collega S. heeft een USB-stick die ik wil maar niet mag. Collega S. is stom egoïstisch krent niet lief

UPDATE 18:06 uur - Yeej. Slijmen werkt. Hij's mijn! :-D

UPDATE 18:07 uur - Kudt. Hij 's maar 2 gieg. Cheap ass. 

PlayUSB: hebbon!

[clickpic4big]


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 10 02 11 - 01:00]

Car toujour n'existe pas

'J'aime deux choses, 
toi et la rose. 
la rose pour un jour, 
et toi pour toujours..."

Een Biedermeier. Praktisch vergaan. Kennelijk behorende bij een moment wat ik destijds belangrijk genoeg achtte om Voor Eeuwig te bewaren. Tastbare liefde zonder De Liefde.

Maar nu, zoveel jaren later. Ik heb geen idee van wie, wanneer of waarom. Geen kaartje, geen speciale kenmerken. Een herinnering, verworden tot slechts een bosje verdorde rozen omwikkeld door een paars fluwelen lint.

En nu, nu is het weg. Om ruimte te maken voor nieuwe, al dan niet vergankelijke liefdes en eeuwige herinneringen.
'Car toujour n'existe pas'

nie wieder biedermeyer

[clickpic4big]


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 09 02 11 - 14:00]

3 dia's

3 dia's

Zomaar drie dia's. 'k Vond ze in een oude doosch. Geen idee wie 't zijn, waar ze verblijven en hoelang geleden. Gezien de toestand van deze beeldjes ongetwijfeld ergens laat jaren '60 of vroeg '70. Lijkt me iets van de Ardennen, zomerkamp o.i.d. Gevalletje 'had er best bij willen zijn'...

Hoedanook; voordat zij in het ronde archief verdwenen nog even vastgelegd voor de eeuwigheid #googlecacheismyfriend

3 dia's

3 dia's

Oh ja.. [click4big]

[Kategorie: I ambtenaar | Datum/tiid: 07 02 11 - 12:16]

Jurk

Aimabele Brabantse collega heeft speciaal voor mij -Frysk-om-utens- haar carnavalleske*jurk aangetrokken. En spontaan komen de woorden 'Malle Babbe kom hier, lekker dier van plezier' opborrelen. Nothing personal, collega.

*Wel jammer dat Onsch Trotsche Volk associaties oproept met dat primatenfestijn. Hm.

[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 07 02 11 - 00:20]

Harde woei

at Rockanje...

[clickpic4big]

harde woei @ rockanje


[Kategorie: Sfeer | Datum/tiid: 03 02 11 - 09:51]

Just another day at the office


[Kategorie: wansmaak | Datum/tiid: 03 02 11 - 00:50]

Do it yourself

Geinig opdrachtje voor de donkere winter voorjaarsmaanden. Print onderstaand sjabloontje uit en vul de tekening aan d.m.v. je eigen fantasie. Enige regel is; verander niets aan mevrouw Doodler. Treffende voorbeelden vindt je hier. Succes!


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 02 02 11 - 18:21]

Deesse Desiderium

foto klein

29 euro heb ik betaald voor het afdrukken van vier fotorolletjes die ik afgelopen week ergens in een doos terugvond. Opgewonden bracht ik ze naar de fotowinkel (inderdaad; geen idee dat die nog bestonden) met in het achterhoofd het idee dat deze rolletjes minstens twintig jaar oud moesten zijn en ongetwijfeld de mooiste herinneringen zouden herbergen.

Herinneringen aan 'toen alles nog goed was' of meer 'toen alles nog goed leek'. Visioenen van Friesland of van kibbutzim. Misschien wel beelden van mijn broer of andere familieleden. Mijn toenmalige werk of nóg spannender. Kortom: ik kon niet wachten...

De desillusie bleek groter dan de opwinding; half volgeschoten rolletjes van individuen waarvan ik geen idéé heb wie 't zijn en wat men aan het doen is (zie 'Meer-->'; hieronder). Maar ook redelijk recente testplaatjes van de lokale audio- en fotoboer en, da's dan wel weer aardig, enkele nabeelden van Ray -vriend en destijds broekie :-)- uit de tijd dat we samen nog een cursusje Analoge Fotografie deden in Delft of zo. Kortom: major bummer (op die van Ray na, dan). 

Hoe waar blijkt het cliché:'Het verlangen naar iets blijkt meer bevrediging te schenken dan het uiteindelijk hebben ervan'..

't Is sa. En net oars.

[clickpic4big]

fotocursus met ray

_______________________________________________________

Meer -->

Free counter and web stats