[Kategorie: Technyk | Datum/tiid: 23 03 11 - 22:33]

Beutje speulen: Tiltshift

Goed. Tiltshift schijnt dus helemaal de bom te zijn. Iedereen doet 't dan ook; tiltshiften. Iets met bepaalde filtertjes of op een bepaalde manier je camera instellen of zo. Enfin; kom ik zo'n Photoshop-action ("handeling" voor die nederlandse Photoshopgeeks) ergens tegen en, hupsakee, even proberen. Maar om eerlijk te zijn; ik zie 't niet. Tiltshift exit.[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 18 03 11 - 16:20]

Goed bezig

Vandaag was ik weer behoorlijk uit m'n doos aan het denken.

out-of-the-box


[Kategorie: Famylje | Datum/tiid: 13 03 11 - 17:20]

In kuier meitsje

Mei de âlden op paad troch een bjusterbaarlik mooi stikje Fryslân; Ketlik (de âlde polysjesjutbaan), Aldeboarn (berteplak fan ús mem) en úteinlik bij ûs broer Tsjeard 'op besite'. It wie een goed wykein...

[clickpic4big] | [6mb]

een goed wykein


[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 12 03 11 - 09:37]

Weduwe Joustra

Ik heb de link zo goed nooit kunnen leggen; die tussen sterke drank en weduwes. Maar je ziet het vaker: de man van vrouw Visser ging dood en hup; er was een jenever geboren. Zo ook mevrouw van den Eelaart. Haar vent ging eraan, misschien wel aan een levercirrose -dat vertelt het verhaal niet-, en prompt prijkt zijn haar achternaam op een oud-hollands etiket. 'Weduwe A. van den Eelaart; voor een gezellige avond' Enfin. Vaak zijn ze Fries. Friese weduwes en beerenburg. Onlosmakelijk verbonden.

Dan had je daar meneer en mevrouw Joustra. Meneer Joustra lag op een dag dood naast het echtelijke bed en prompt ging de telefoon. De beerenburgfabrikant. "Frou Joustra? No jo man dea is meie wij jo wat freegje?" "Beerenburg?" "Hoe witte jo dat?" "No ja, doe Jan dea nest it bed lei tocht ik; beerenburg. Wat skowt 't?"

Zoiets. En nu, zoveel jaar later, is weduwe Joustra zelf op audiëntie bij De Heere maar er is geen beerenburgfabrikant die er naar kraait. Zelfs niet nadat weduwe Joustra was hertrouwd en de nieuwe meneer Joustra achterbleef. Want ja; Weduwenaar Popma, zoiets drink je niet. Friezen zijn geen homo's, natuurlijk.

Dat die laatste alinea voor geen meter deugt maakt 't allemaal net iets triester.


[Kategorie: zakelijk en zo | Datum/tiid: 11 03 11 - 23:05]

Workshop @ Jistergea

ik ga mijn opa worden

Freelance. Metro. Sport. Fotografie. @geerdinkjochem Ambitie. Streven: magazine's. Geen journalistieke ambities. Thema's en sfeerfoto's. Weet wat zij wil. Te lief. @idaschrijft Eigenwijs. "Dicht bij mezelf". Meer structuur. PROFILEREN. Met een twist. Creëren. Dip. ZAKELIJK. Vinex. Muziek maar liever Vergane Glorie. Amerfoorste Courant. @danivanoeffelen Whiskey. Inspiratie. Sylvia Witteman. Houdt zichzelf klein maar is groot potentieel. Kaas. Boek. ZZP'er. BBZ. Jan Kuitenbrouwer. @vinexvrouwtje Talent. Zaakwaarnemer. Corporate Communicatie. ONVERSCHILLIG. "Ik ben ondernemer. Geen freelancer." Verdiepen in de materie alvorens jezelf te verkopen. @eamel Series en pakketten. Betaling per pagina. Tijd is investering. Leerzaam. Inspireren maar niet de goede term. NOCHALANT. Fry.sk! Gastvrij. Workshop. Bedankt, @echtejand.
Hail to the King
.

Zo. En nu rijk worden geld verdienen.


[Kategorie: Laitsje | Datum/tiid: 07 03 11 - 22:31]

EyePhone

[clickpic4big]

EyePhone

Maar ook blij met m'n EyePad. Uiteraard.


[Kategorie: Melancholie | Datum/tiid: 05 03 11 - 16:59]

Over passanten e.v.a.

"Elke dag kruisen onze levens die van tientallen, misschien wel honderden, andere mensen die we niet kennen: toevallige passanten, buurtgenoten, winkeliers, volstrekte vreemdelingen, een stem aan de andere kant van de telefoon, jong, oud, dichtbij of op een afstand. Voortdurend raakt ons bestaan dat van anderen. Soms delen we een beslissend moment. Soms zijn we onbedoeld getuige van een keerpunt in iemands bestaan. En heel vaak is er niks aan de hand; zijn we gewoon toevallig bij elkaar, op hetzelfde moment en op dezelfde plek om daarna definitief uit elkaars leven te verdwijnen."

Van de site van A'dam E.V.A. 

Gewoon treffend verwoord. Dat wilde ik even gezegd hebben.


[Kategorie: non-sense | Datum/tiid: 02 03 11 - 00:31]

Lunchdingetje: Nix-Factor

Okay, vanmiddag ook al over getwitterd but that's not the point. Ik had ff niks te doen in m'n lunchpauze en @tom_beek kwam met de briljante vraag wat nou het cruciale verschil was tussen die Libische malloot en de zingende euneuch. En toen zei ik iets van "het zin in de 'iff'" en dat zette me zelf aan het denken en zo. Da's alles.

Maar goed; pauze nog niet om en toen.. Nah ja, toen niks. Plaatje malloot pakken evenals eentje van de talentloze. Fotosoep erover en klaar voor de annalen; Creatief met Durk (wie?) in Vijf Minuten.

May I present: nieuw talent*. En da's onbedoelde rijm.

lady gagafii

*niet ik; het talent hierboven.


Free counter and web stats