Plog | De Werkplek Wat Koelman ken, ken ik beter

Troch Posted on 1 reaksje 97 x besjoen
0
Een overzichtsfoto opdat je 't in perspectief kunt zetten. Hoewel ik al jaren een kantoor op de eerste verdieping heb, zit ik nog steeds beneden met die hele computerzooi. Dit vanwege het feit dat mijn pc vanwege zijn prestatie's nog al eens té heet wordt en ik dus in dat kleine kamertje zit te zweten als een otter. Ook het gegeven dat mijn mevrouw de broek aanheeft het ongezellig vindt als ik hele dagen boven met mezelf zit te spelen hard aan het werk ben, speelt een rol. Oh ja; ik mag van haar boven niet roken want dan stinkt de schone was naar de rook.  Aanstellerij.
In navolging van hemmes, die kennelijk ook lijdt onder komkommertijd (onbedoelde rijm, RED.), heb ik idem besloten een inkijkje te geven voor wat betreft de creatieve schoot waarin al het moois wat ik produceer haar oorsprong vindt.
Dat vinden de mensen leuk, heb ik me laten vertellen.

Om er niet al teveel woorden aan vuil te maken zal ik maar gelijk van wal steken. 't Is tenslotte een plog en niet zo'n literaire pil als bijv. Tolstoj's Oorlog & Vrede.

Het ziet er misschien niet zo smooth uit als bij die Koelman maar het gaat om het idee, nietwaar?

1b
Zelfde afwerkplek als boven, andere hoek. Voorzien van allerlei noodzakelijke attributen die er elke dag weer voor zorgen dat uw eamel tot een creatief hoogtepunt komt. Je moet er wel even stevig aan trekken maar dan heb je ook wat. Voor niets komt de zon op tenslotte.

1a
Mocht er onverhoeds een ongenode buurvrouw binnenstormen terwijl ik druk bezig ben, heb ik achter mij een waakhond geïnstalleerd die bij elk afwijkend geluid van zich laat horen. En dan bedoel ik ook echt elk geluid. #hartstilstand
2
Niet alleen is dit mijn werkplek maar ook eet ik hier en …
3
doe ik er mijn gevoeg. Creativiteit laat zich namelijk niet inperken door zoiets futiels als een tijdrovende toiletgang.
4
Zoals Jean-Paul Sartre al zei ("Suffering is justified as soon as it becomes the raw material of beauty.”) zie ik tussen alle bloedvatverstoppingen, hartaanvallen en beroertes door altijd nog kans een sigaretje op te steken, opdat mijn creatieve uitspattingen permanent gevoed worden. En dat sloeg helemaal nergens op.

5
Wanneer bezig met beeld en geluid is het natuurlijk retehandig wanneer je dat ook kan horen. Derhalve heb ik een oude versterkert op mijn BettyBeeld aangesloten die op betere dagen het stucwerk van de buren ongevraagd verwijderd. Ook mag ik er graag Soundcloud op mee luisteren of een verdwaald illegaal gedownload ceedeetje.
6
Dit is een foto van een kastje en een luchtbus. Die luchtbus gebruik ik om de tabak uit mijn toetsenbord te blazen en het kastje voor de rest. Logisch.
7
De bodem van mijn koffiekopje. Die zie ik veels te vaak. Ik heb mijn mevrouw wel eens gevraagd of ze wellicht bereid was dat ding voortdurend gevuld te houden maar wat haar betrof kon ik de tyfus genieten. Flauw.
8
Het is misschien niet de snelste computer waarmee ik mijn dingen doe, maar wel één van de beste als het gaat om renderen van video's en van die zware foto's. Ik heb tot twee keer toe een Mac geprobeerd maar da's in de praktijk toch meer iets voor hipsters en andere columnisten. Zo'n HP Z800 is werkelijk een multimediaal monster, die tweedehands zelfs nog €1600 kostte (!). Ik wil graag z'n opvolger maar die moet -ook gebruikt- het dubbele opsmijten. Misschien moet ik m'n lichaam maar 'ns gaan verkopen.
9
Dit is mijn systemtray. Bijzonder oninteressant maar goed; 't is komkommertijd, dus dan mag het. Om deze ruimte niet geheel ongebruikt te laten kan ik je melden dat ik voor mijn multimediale uitingen alles van Adobe gebruik,, en dan met name de CC 2015 versie's (met name Premiere Pro, Audition, Photoshop uiteraard en Illustrator). Word voor mijn teksten, Chromium voor mijn porno internet, Soundcloud voor mijn muziekjes en Serviio voor mijn filmstreaming. Slaap je al?
10
Mijn schermen. Eigenlijks het enige nieuw-aangekochte van alle zooi omdat ik niet zoveel betrouwbaarheid hecht aan tweedehands monitoren. Voor de kennert; Iiyama XB2779QS-W1 27" WideLED, IPS, 5ms, DV + dodepixelverzekering.
11
De achterkant van de voorkant. Ik kom hier nooit want wat heb ik er te zoeken. Ik heb mijn mevrouw gevraagd de boel daarachter stofvrij te houden maar ook hier kon ik de tering krijgen. "Zoek maar een werkloze Fillipijnse werkster voor jezelf. Niet te jong want dan krijg je klappen." Kortom; die stof ligt er nog steeds.
12
Voor een goede afsluiting van deze briljante post nog even een overzichtsfoto van de bovenkant …
13
en eentje van de onderkant van mijn werkplek. Mooi, hè?
Kortom; dat was het. En wat hebben we vandaag geleerd, meneer Dröge? Nou, dat hij van Koelman mijn Grote Bron Van Inspiratie is (althans; wanneer het om komkommers gaat),
dat ik mijn mevrouw niks meer durf te vragen en ik, alvorens ik dit soort dingen online plemp, eerst even tsjek wàt ik allemaal op de foto zet. Tot de volgende plog!
Abonneer
Laat het weten als er
guest
1 Reaksje
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Foarige
De Mok Van Jan

↓
1
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x