Une Pensée d’Amour

Mes pensées vont aux victimes et les survivants des attaques terroristes horribles nuit dernière à Paris. Que toute la force avec eux .
Nous ne cédera pas au terrorisme!


My thoughts go out to the victims ànd survivors of the horrible terrorist attacks last night in Paris. May whatever force be with you.
We won’t bow for terrorism!

Une-pensée-d'amour*[Erik Satie – Gnossiennes No. 1 Lent]

Méér

I Did It Autumn Leaves Spoken Mash-up Thingy

Excerpt_from_Autumn_Leaves
“Zeg, Eamel; alwéér een stukske over je tuin?? Maak jij nooit wat mee of zo?”
“Nee.”

Zo. Nu we dat uit de wereld hebben even het volgende: een stukske over mijn tuin. Hoera!

Melancholiek werd ik ervan, het dwarrelde blaadje, aldaar spartelend aan dat iele spinnendraadje. Weemoedig ook.

Ik moest denken aan de strijd die het gestreden moet hebben om maar niet van de moederstam gescheiden te worden. Een strijd die zij verloor.

Als door een god gesponnen was daar het spinnendraad, wat als een metaforische navelstreng haar leven even mocht verlengen. ‘Even’ want niet veel later lag zij op de grond, anoniem, tussen haar gekleurde soortgenoten, op het slagveld van de herfst. Haar Einde was Nabij. Ze had haar zuiverende werk gedaan.
Het zat erop.

Het was nét daarvoor dat ik besloot haar gespartel op beeld vast te leggen.

Want ik moest denken aan de klassieker ‘Les Feuilles Mortes‘ (=dode bladeren, vrij vertaald; ‘Autumn Leaves’), en aan dat belegen ‘My Way’ van Paul Anka Frank Sinatra.

Ik bedacht een symbiose van voornoemde pennenvruchten met het gesproken woord, gelijkend een William Shatner die al parodiërend los gaat op Queen‘s rockklassieker Bohemian Rhapsody in die rare Arke TUI reclame.

Het is resultaat is een -voor u- wellicht saai filmpje waarin de ritmiek van ‘s mans vocalen (“My Way“) een opvallend kloppend metrum vormen met de saxuele klanken van het vallend blad (“Autumn Leaves“).

Bij dezen presenteer ik U dan ook, zonder enige gepaste trots; I Did It Autumn Leaves Spoken Mash-up Thingy. ↓

(Het stille filmpje van bòven dit stukske heeft ook een muzikale evenknie. Voor deze verwijs ik u naar hier)

Cimetière du Père-Lachaise, Paris

Region-CaptureIk was ‘m al een tijdje kwijt, dat ene filmpje van ‘s werelds mooiste kerkhof.*

(Of moet ik begraafplaats zeggen? Deze finale ligplaats van 69.000 arme zielen moet tenslotte een kerk ontberen dus je zou zeggen, de laatste. Ach, ik mag aannemen dat het hén aan de knokige anus zal oxyderen.)

Hoe het ook zij. Hij was dus verdwenen, dat vermeende beeldwerkje uit 2008, nadat ik mijn nabeeldsite had opgeheven wegens lui en back-up archieven in gebreke bleven wegens crash.

Tòt afgelopen week, toen ik met zo’n datarecoverydingetje ineens allerlei verrassends uit het verleden oprakelde; foto’s van lang geleden, documenten, porno familie-videootjes en wat er nog meer op te rakelen valt.

Feitelijk is het natuurlijk een filmpje van niks, zeker vanuit een professioneel perspectief. Iedere boerenlul met een -gratis- programmaatje als Ulead kan dit.

Pleurt er een gevoelig deuntje onder (in dit geval Comptine d’Un Autre Été uit dat smakelijke Amelie) et voila; sfeer.  

Nee, dit filmpje staat voor méér, véél meer.

Het staat voor

  • Parijs, de Stad van de Liefde;
  • Mijn Liefde voor de stad Parijs;
  • het eerste, échte samen-op-stap met Mon Femme én voor;
  • L’Amour in het algemeen;
  • De Vergankelijkheid én voor 
  • Carpe Diem.

Kortom; jij ziet een lullig, belegen filmpje. Ik zie Melancholie en De Wens Dat Alles Mag Blijven Zoals Het Is

*=aanname. Zò vaak kom ik niet op wereldse kerkhoven

Animated gifs VI

keep-calm-and-too-late

Het was alweer véél te lang geleden; een postje met bewegende plaatjes. Voornamelijk omdat ik ze natuurlijk eerst weer van jou moet jatten tegen moet komen maar ook omdat mijn harde schijf dreigde vol te lopen.

Hoe het ook zij; bij dezen een bonte verzameling infinite plaatjes (want die zijn het leukst).  Mocht je hierna nog niet door je data-limiet heen zijn klik je op de Romeinse getallekes voor nog meer geanimeerde meuk. At your service.

I    II    III    IV    V    +

Méér