(Voorheen) Volledigincorrect.nl

Inzake e-cards; vroeger was alles beter. Opa vertelt.

Troch Skreaun op 0 Comments 1 min read 76 besjoen

Ooit, lang geleden, een paar jaar na het ontstaan van het internet zoals we dat nu kennen, ontstond er zoiets als e-Cards. Dat waren ansichtkaarten (euh), ook wel wenskaarten, maar dan digitaal.

Waar je tegenwoordig een Whatsappje, Telegram- berichtje dan wel stickertje verstuurt naar bijvoorbeeld een jarige, al dan niet in quarantaine, deed je dat in die tijd door middel van een traditionele, papieren verjaardagskaart óf -al iets moderner- een sms-je. 

Ging je echter met je tijd mee, en je was van de hipperdepip, dan verstuurde je natuurlijk een e-Card.

Een enkeling zag daar kennelijk brood in en is er vervolgens héél groot mee geworden. Ik noem een Hallmark (blèh), een Bluemountain.com (mijn favoriet, destijds) en nog een paar. Op Nederlandstalig grondgebied had je kleinere spelers als kaartenhuis.nl (nu greetz.nl) en -later- gotya.nl (deaud). 

Enfin, meer daarover kun je natuurlijk op ’t internet lezen.

Waar Hallmark en al die ander e-card-leveranciers zich voornamelijk beperkten tot kitscherige content, overwegend veel glitters en overdreven moralistische Amerikaanse yuk, zochten anderen later de scherpe kantjes op.

Eén daarvan was het Nederlandse Volledigincorrect.nl

Toen nog een rebelse kaartendealert die zich het beste laat omschrijven als een soort-van-grondlegger van de Volkomenkutten, de FOK!‘s, Partyflocks en de Boomerang’s van deze wereld.

Tegenwoordig echter is het domeintje in bezit van Groningse “deze blog” Lisa die er op marginale wijze beauty- & winkeltips en ander vrouwelijk teenager-leed deelt. Maar dat terzijde.

Anyway.

Wie er achter dat volledigincorrect zat zal ik wellicht nooit weten* (gezien de vormgeving van de kaartjes -zonder uitzondering regelrechte kunststukjes, in combinatie met kekke tekstjes- vermoed ik een reclamebureau vormgevings-feuten), feit blijft dat één en ander een verademing bleek in vergelijk met al die andere wens-leveranciers.

Waarom weet ik niet, misschien was ik me ineens bewust van de Vergankelijkheid Des Levens en Websites, maar ergens voelde ik kennelijk de noodzaak de complete website van Volledigincorrect.nl te rippen (da’s duur voor downloaden) naar mijn pc.

We schrijven maart 2020, ongeveer twaalf jaar na de laatste publicatie van voornoemde website. Bartjaah, haasjuh (kleine letter h) en die andere vier… wie weet wat er van hen terecht gekomen is.

Maar zie daar; een bonte collectie kaartjes (210!!1!), Flashfilmpjes (die overigens niet meer onder voorwaarden werken in een browser wegens vatbaar voor hackerboefjes) en al dan niet geanimeerde gifjes, voor u zorgvuldig bijeen gejat geconserveerd door ondergetekende. 

Ten langen leste: voor de luie liefhebbert, de hele zooi in één bestand om down te loaden (ww: volkomenincorrect2020). Opdat je in alle rust nog eens kan gniffelen om kekke tekstjes, Flashfilmpjes en al dan niet geanimeerde gifjes. 😂 

Geen dank.


*Nah ja.. volgens hunnie zelf: “Volledig Incorrect bestaat uit zes figuren afkomstig uit Berghem.” Weet je nog niks.


Telegram- & WA-stickers

Die maak je natuurlijk (vanje)zelf

Troch Skreaun op 6 Comments 2 min read 133 besjoen

Met al dat Coronageweld in de wereld zou je bijna vergeten dat er belangrijker zaken zijn die onze aandacht verdienen. Neem nou die stickers/emoji‘s in je Telegram-/Whatsapp-app, daar is genoeg over te zeggen, me dunkt.

Ik bedoel; dat zijn toch maar mooi van die plaatjes die iemand anders voor jou gemaakt heeft en waarvan verondersteld wordt dat jij ze in je chat-app plempt opdat je met een single plaatje (“sticker”) je gevoelens uit kan drukken. 

Nu was je al bekend met het gegeven dat ik persoonlijk er nogal wat moeite mee heb wanneer mensen mij voorschrijven wat ik moet luisteren doen.

En dus besloot ik afgelopen week maar eens zelf aan de slag te gaan.

Want wat is er leuker dan jezelf als sticker/emoji terug te zien in je chatdingetje en -nóg leukerder- door iedereen te laten downloaden (mocht daar enige behoeft aan ontstaan (haha!)) opdat de wereld nét weer even iets mooier wordt dan -ie momenteel is.

Okay, beetje valsspelen is het wel, het filmpje hieronder, want er staat niet echt bij hoe je één en ander geïmporteerd krijgt in je Telegrappsapp, het gaat om ’t idee, maar -vooruit- hier een (vertaald) linkje naar Telegram instructies en hier naar die van de Whatsapp. 😅

Nah ja, dit was ’t wel weer zo’n beetje.

Resten mij nog enkele mededelingen van huishoudelijke aard:

  1. handen vaak en goed wassen, óók onder je nagels, met desinfecterende zeep/gel;
  2. hoesten doe je niet in je hand maar in je armholte. Of in een kopje;
  3. neem niks aan van zweefteven zoals die idioot van een Pardoel;
  4. blijf vooral gezónd.

Geen dank. 😅

Maroon 5 – Memories

Niemand vertelt mij wat

Troch Skreaun op 0 Comments 2 min read 93 besjoen

Hoi, even met mij, met een kort berichtje tussendoor.

Of ’t nu ligt aan het feit dat ik al 23 jaar geen radio meer beluister wegens een chronische pesthekel aan testosterone diskjockey’s die mij vertellen welke muziek ik moét horen (en vervolgens de hele intro verbaal lopen te versjteren. Eikels).

Of dat ik me, zo lang ik me kan heugen, distantieer van alles wat naar Top 40, 100 of 2000 riekt.

Of ligt het er wellicht aan dat ik al enige tijd praktisch elk sociaal contact op de Facebook’s tot een minimum heb gedecimeerd wegens diverse redenen en dientengevolge alle nieuwe trends op muzikaal gebied moet ontberen?

Feit blijft dat onderstaand muziekje volledig onterecht aan me voorbij is gegaan en ik er pas verleden week achterkwam dat dit juweeltje überhaupt bestaat. Niet dat ik nou zo’n fan ben van Maroon 5, integendeel, maar het idee dat dit liedje gestoeld is op Pachelbel’s Canon in D* maakt het in mijn beperkte belevingswereldje al gauw salonfähig

Nee, waarom ik jou hier kond van doe is het simpele gegeven dat ik er nogal weemoedig van word, melancholisch zo u wil. Herinneringen aan gelukkige(r) omstandigheden, aan dierbaren die niet meer onder/dichtbij ons zijn en/of al dan niet een combinatie van die twee. Maar goed, naar ik begrepen heb was dát nu juist de bedoeling van meneer Levine & Co. Clever.

Enfin. Dat was ‘t. Einde bericht. Duik in weer even de vergetelheid in. Toedels! 👋

‘SECURITY WARNING!!1!’

097-010-24-02-91. Madhavaditya to the rescue

Troch Skreaun op 0 Comments 1 min read 67 besjoen

Zoek ik van de week wat achteloos op de Googles naar Soundcloud downloadtooltjes *kuch*, word ik ineens opgeschrikt door een voor mij onbekende stem.

In semi-keurig Nederlands vertelt de ongetwijfeld door een computer gegenereerde heer dat er ‘adware, spyware of virussen’ op mijn pc zijn aangetroffen.

Vervolgens wordt mij door de artificiële persoon duidelijk gemaakt dat, wanneer ik ‘deze meldingen’ zie (ik ‘zie’ uiteraard geen meldingen behalve een knipperend plaatje op de bijbehorende website, met daarop nóg meer ‘angstaanjagende’ dreigementen), mijn computer ‘waarschijnlijk een virus bevat dat de veiligheid van mijn persoonlijke gegevens ernstig in gevaar kan brengen’ (..).

Het wordt mij dan ook sterk aangeraden om ‘onderstaand nummer te bellen’ opdat Madhavaditya of één of andere lokale Prem uit India mijn apparaat ‘even kan scannen voordat ik weer van internet gebruik maak’… 

Enfin. Het is maar goed dat ik niet gebeld heb want Wangirifraude, daar hebben we hier natuurlijk een broertje dood aan.

Ahum. Aardige vent wel, die Madhavaditya.

– Verstuurd vanaf mijn iPhone

Gelukkig hebben we de foto’s het filmpje nog. Want Madhavaditya’s site, die is inmiddels deaud. Arm jong.