Dag Jan †

‘Ik blijf bij je, ook als ik er niet meer ben.’

troch eamel
Publiseare op Lêst bewurke op 86 kear besjoen
A+A-
Reset

 

Hoewel ik in het begin best wel moeite had met de excentrieke 'hotero' Jan 'Ik heb wel eens seks gehad met een Bouvier' Rot, ben ik 'm met de jaren wel steeds meer -als artiest én als mens- gaan waarderen. 

Als artiest omdat hij binnen zijn genre, zijn doelgroep was niet groot evenals zijn hits, keer-op-keer en vooral hardnekkig "Ik leef van miskenning en als je daar de charme van inziet, dan kun je ook niet verbitterd raken" z'n creatieve bestaansrecht wist te verzilveren.

Als mens omdat hij 'altijd zo gewoon lijkt gebleven'. Geen kapsones, altijd recht door zee, soms zelfs lekker dwars. Enfin, mijn generatiegenoten weten waar ik 't over heb.

Nee, waar ik 'm 't meeste om waardeer, en dat klinkt misschien een beetje starstruck, is het feit dat Jan Rot de eerste en enige BN'er (Bekende Nederlander, RED.), -weliswaar zes jaar na publicatie maar dan toch- een commentje gegeven heeft op een 'stukje', onder zijn eigen naam, op dit onvolprezen blog.

Het bericht zelf is al enige tijd geleden de digitale prullenbak in verdwenen, ik vond 't kennelijk niet eamel-waardig meer, maar gelukkig is daar Wayback Machine, et voilà; bewijs! 😁

En daarmee verdien je, vanuit dat beperkte eamel-perspectief, toch al gauw een plekje in de hemel, in wat voor vorm die ook mag bestaan.

 

 

Alle gekheid op mijn stokje; de wereld mist weer iets meer kleur met 't verlies van jou, Jan Rot.
Je zal node gemist worden…  #ROCKINPEACE

 




Bovenste foto: janrot.nl (rechtenvrij)
UPDATE MEI 2022: Jan's allerlaatste columns, zoals verschenen in AD's Weekendbijlage, de 'Mezza', enkele dagen na z'n overlijden (klik afbeelding voor leesbaar):

Mear fan dit...

eamel | blog
>