Ode aan Martijn Out in the box

Troch Posted on 1 Comment 2 min read 35 besjoen

[gview file=”https://www.eamel.net/blog/wp-content/uploads/SSC-I_BINT_nummer_1_2008.pdf” width=”700″ height=”808″]

Mailcorrespondentie met Martijn, een paar weken geleden (klik voor groot):

1 | 23

Het beloofde antwoord op mijn in de mail gestelde vraag zou achterwege blijven. Want niet lang daarna ontving ik, tot mijn grote ontzetting, onderstaande mail van een collega:

Screenshot of Zoekresultaten eamelnet@gmail - Ode aan Martijn

Martijn Rooij, de kleine Grote Inspirator; hij is dood…

Driekwart van het afgelopen jaar hebben we min of meer intensief samengewerkt. Veelal d.m.v. mail- en telefoonverkeer maar soms ook op locatie. Met name dat laatste was een happening ansich.

Dat kleine, energieke menneke (prototype art-director, haar-in-staart, flashy baggy casual gekleed, een aftandse oh-zo-foute cabrio en een ogenschijnlijk zwaar geval van ADHD); hij wist precies wat hij wilde. Hij de art-director, ik de fotograaf. “Dat wil ik! En dat moet erop! Heb je dat? Oh, leuk; detail! Cool; h-e-l-e-m-a-a-l out-of-the-box!”

Out-of-the-box. Daar moest ik me op concentreren. Niet dat geijkte. En ik moet toegeven, al zeg ik ‘t zelf; d’r zijn wat leuke plaatjes ontstaan. Martijn, mede-eigenaar van een tweemanszaak in reclame-uitingen (“Funkler BV”), werkte minstens honderd uur in de week. Lééfde voor zijn werk. Desondanks altijd vrolijk; in zijn mail, onze telefoongesprekken, op locatie. Nooit chagrijnig.

Hoedanook.

Ik ben er een paar weken echt ‘af’ geweest.

Oh, ik heb genoeg dooien in mijn leven meegemaakt, hoor. Dichtbij, veraf, kanker, ongevallen en ook your regular zelfmoord. Maar zelden heeft zoiets indruk gemaakt als dat van Martijn. Ik heb wel een vermoeden naar het waarom. In mijn beleving was Martijn de eerste die het begreep; mijn perceptie op visuele zaken. Over een half woord en goede verstaanders.

Enfin. ‘t Is een rommelig stukje geworden. Kan er ff niks aan doen. Ik heb Martijn van de week nog even gegoogled. Er is niets over hem te vinden. Geen Eén rouwadvertentie (spiegeltje). Geen nieuwsbericht. Geen weblogpostje. Zelfs z’n site laat nog immer opdrachten toe. Faded.

Martijn has left the building. Via de achterdeur…

Ik zal ‘m missen.


[gview file=”https://www.eamel.net/blog/wp-content/uploads/SSCI_Bint_LR.pdf” width=”700″ height=”808″]

1
Sis it mar:

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Foto/video bestanden
 
 
 
Audio/videobestanden
 
 
 

  Subscribe  
Notify of
trackback

[…] (moge hij rusten in vrede), art-director, had een opdracht; maak […]

↓