Plog | Halloween

troch eamel
89 kear besjoen 9 minute(n) wierskynlike lêstiid

 


 

Je ziet op de feestboeks een Halloween-filmpje voorbij komen en denkt; "Goh! Wat leuk! Dat wil ik ook! Daarmee halen we minstens de krant in dit dorp!" en bekijkt het even aan de binnenkant van je ogen; drommen kinderen voor de deur terwijl je het lokale suffertje te woord staat.

"Wat ging er door u heen toen u de ontroering in de ogen van deze kinderen zag?"

 


 

Stap 1: Facebook!

 


 

Je mevrouw is al even enthousiast en samen besluit je als early adaptors dit fenomeen lokaal te introduceren en dit dorp eens op haar grondvesten te laten schudden. Kirrend als kinderen, met het kwijl uit de bek, kun je bijna niet kiezen -het ene filmpje is nog leuker dan het andere– maar een uur later en veertig euro armer heb je een keuze kunnen maken en kan het feest alsnog beginnen, daar waar 't die kleine kudtmormels toch eigenlijk alleen maar om gaat: snoep.

 


 

Stap 2: snoep! Héél, véél snoep!

snoep

 


 

Uiteraard is vooruitstrevend vermaak als dit alleen mogelijk wanneer je de benodigde state-of-the-art techniek in huis hebt; een beamer + standaard, een laptop, schone vitrages en een lege asbak. Here we go.

 


 

Stap 3: de beamer!

 


 

Men plempe één en ander aan net-aangeschafte filmpjes op den laptop, positioneert deze, evenals de beamert, op de speciale standaard én in de juiste verhouding tot het projectiescherm de vitrages, draait wat aan knopjes en kijkt er bedenkelijk bij om de vrouw te imponeren, et voilà; die staat als een huis.

 


 

Stap 4: de laptop!

 


 

Om van een beleving Dé Beleving te maken plaatsen we nog een speciale studio-luidsprekert bij het open raam opdat een spirituele 'boehoehoe' ook écht als een 'BOEHOEHOE!' klinkt en één en ander er niet uitziet als een slecht nasynchroniseerde Duitsche Engelse film. Met andere woorden; Indische Waterlelie's, move over.

 


 

Stap 5: het geluid!

ludsprekker

 


 

We kunnen beginnen! Het is zaterdag, even na zeven uur 's avonds -officieel nog geen Halloween want da's pas over twee dagen- maar enkele van die bedelkindjes aan de deur is voor ons hét signaal om eens te gaan proefdraaien. Want veertig euro uitgeven om vervolgens je voorstelling in rook op te zien gaan vanwege falende techniek is natuurlijk een zeperd van de eerste orde. Spann0nd!

 


 

Stap 6: proefdraaien!

 


 

Maandag 31 oktober. Halloween. Nu het zaterdagse proefdraaien -dat ging slechts om één miezerig filmpje- een doorslaand succes is gebleken taken we 't to another level; minstens acht (!) filmpjes zullen de buren verstéld doen staan, de kinderen zullen van heinde en verre Tot Ons Komen en journalisten elkaar bij de voordeur verdringen opdat zij  scoop van dit ongeëvenaarde event mogen verslaan en hun oplages tot grote hoogten zullen stuwen!!1! 

En dit… dit zullen zij zien… *tromgeroffel*

 


 

Stap 7: D-Day!

 

 


 

Daar gaan we! *pakt popcorn bij*

 


 

 


 

19.10 uur

 


 

 


 

't Is stilletjes op straat maar kinderen van deze tijd gaan natuurlijk later op pad. Pomtidom.

 


 

 


 

20.45 uur

 


 

 


 

Rustig aan. Komt vanzelf. Kinderen willen mijn voorstelling natuurlijk voor geen goud missen en groeperen zich massaal om hier naar toe te komen. Ik snap dat.

 


 

 


 

23.59 uur

 


 

 


 

Middernacht. Geen kind gezien. Waar is dat feestje? NOU HIER IS DAT FEESTJE!!1!

 


 

 


 

08.05 uur

 


 

 


 

De volgende morgen. Nog niks. Ik zal weer eens wat organiseren. Bah. En die snoep is voor mij. Eet dat. Met je kuthalloween. ;-(

Waar is Zwarte Piet die allochtoon Nederlander-met-een-migratie-achtergrond als je 'm écht nodig hebt? 😂

 


 

 • madbello seit:

  WOW!!! Ik had even een tijdje niet op je blog gekeken, maar zie absurde mate van progressie. Je bent bijna, bijna!? Je bent een blogkunstenaar, je blogpost zijn echt juweeltjes, leuk en grappig en zeer bewegelijk. Je kan zien dat het met zorg, passie en liefde zijn gemaakt. Mijn complimenten, ECHT! :*

 • moemoeeeeeeeee seit:

  Ik zei nog zo: ze doen t hier vrijdag (want wij christelijk dorp doen officieel niet aan halloween natuurlijk, dus doen wij afvalligen het met wat dan een griezelavond genoemd wordt)

  Had t ff laten weten: deem had met liefde geschminkt en wel aangebeld 🙂

  Btw: trots op je!

 • eamel | blog
  Translate »
  >