Beste Bolletje Een open brief aan mijn knäckebrödleverancier

update 1 | update 2

bestebolletje800

Beste Bolletje, Eerlijkheid gebiedt mij te bekennen dat ik geen liefhebber ben van ontbijt. Vooral omdat brood ‘s morgens vroeg niet te hachelen is en daarnaast smaakt het nog steeds niet naar koffie. 

Ik denk dus dat we veilig kunnen stellen dat ik in principe niet tot uw doelgroep behoor.

Echter, u moet weten; ik was vroeger al fan van knäckebröd en ik was destijds zelfs bereid om die peuk en koffie opzij te zetten voor zo’n overheerlijk crackertje. Helaas kon dit mijn moeder niet bekoren; “Ben je belazerd? Knäckebröd is hartstikke duur! Drink je koffie op en druk die peuk uit,  je moet naar school.” Ja, ja, het leven van een negenjarige gaat niet over rozen.

Enfin.

Blijdschap was mijn deel toen ik minstens dertig jaar later uw knäckebröd zag staan in de schappen van de lokale Albert Heijn. “Altijd vers. 4X4” stond erop. Mijn geluk kon niet op. Vooral dat 4×4 sprak mij aan want vier crackers, da’s precies genoeg voor één ontbijt. U heeft daarover nagedacht!

En zo eet ik al jaren uw knäckebröd, tot groot genoegen. Heel gebalanceerd; twee met kaas, één met jam en als afsluiter één met veel boter én hagelslag. Dat alles weggespoeld met Albert Heijn’s Basic Drinkyoghurt (aardbeiensmaak, uiteraard). Yummy!

Echter, U kunt zich voorstellen dat de teleurstelling groot was toen ik vanmiddag het zoveelste pak Sesam knäckebröd opentrok en tot mijn schrik ontdekte dat er in twee van de vier verpakkingen niet vier crackers zaten maar drie! DRIE!!1 Ik was verbijsterd! Hoe moest dat nu? Daar ging mijn volledig uitgekristalliseerde ontbijtje! Het huilen stond me nader tot het lachen.

Om een lang verhaal kort te maken; met tranen in mijn ogen heb de resterende drie knäckebröden genuttigd met het vooruitzicht morgen hetzelfde proces te moeten doorstaan.

Ik vraag geen compensatie. Dit was slechts ter kennisgeving. Leed uit een pakje knäckebröd; het bestaat dus écht. Met een traan en een vriendelijke groet, Eamel.

UPDATE 16.27u.: Bolletje door de bocht. Ik ♥ Bolletje!  Region Capture
UPDATE 15 juni 2016: HOERA! Ik Bolletje nu nog meer! 
Hoewel niets iets een beetje verwacht, was de verrassing groot toen gistermorgen ineens de postbode aan de deur stond, met een pakketje.

Het was een rood doosje en het logo daarop verried al enigszins de herkomst ervan; Bolletje!

Zou het dan toch?

Gretig ontfermde ik me over het rode kleinood en jawel; na zorgvuldig openrukken van het kleine gevaarte bleek dat Bolletje niet alleen mijn verloren gewaande knäckjes had vervangen maar gelijks een hele doos! Zestien nieuwe adoptie-knäckjes, helemaal voor mij alleen!  BEDANKT, BOLLETJE!!1!

Een doosje! Zou het?

Een doosje! Zou het?

2

JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Mijn adoptie-knäckjes zijn weer thuis!

3-800

Het begeleidende knäckjes-adoptie-briefje! Bolletje kent het leed van verloren gewaande adoptie-knäcks!

4

Het was alsof we elkaar jaren niet hadden gezien, mijn knäckjes en ik. Tranen!

5

En zoals het een echte pleegouder betreft vrat ik mijn nieuwe knäckjes gelijk op. Life’s a bitch and then you eat it. Had je maar geen knäckebröd moeten worden. #zinin #genieten

Wat een avontuur! Tot de volgende keer!

10
Sis it mar:

avatar
  Subscribe  
Abonneren op
Moos
Moos

Jenkerd….

Jennifer
Jennifer

Ik moet zo lachen om jouw blog over dat knäckebröd. Ik eet s’ochtends altijd drie brokken knäckebröd, eentje met kaas, eentje met hagelslag met veel boter en eentje met jam. No kidding. Ik voel me zo warm worden nu!

eamel
eamel

Jeetje, wat een lief commentje. Ik heb spontaan in mijn broek geplast. Allemaal emotie.

Wil je dat vaker doen?

Jennifer
Jennifer

Tuurlijk. Als mijn pc een goede dag heeft en je pagina eens voor de verandering wel vlot laadt, zal ik een reactie achterlaten. Een leuke. Met een lach en een traan. Doe ik voor jou.

eamel
eamel

Je doet een beetje eamelen. Mijn site laadt prima in en nog snel ook. Misschien moet je ‘ns wat minder centen aan dat Warcraft besteden en een behoorlijke pc inclusief betere internetverbinding nemen.Modems doen we hier niet meer aan.

Tss.

Moe-Moe
Moe-Moe

@jennifer vind ik leuk

@eamel 1) Fijn stukje vind ik ook leuk
@eamel 2) Bolletje had t laatste woord op Twitter vind ik nog veel leuker

eamel
eamel

@Moe-Moe 1) Dank en dank.
@Moe-Moe & @Jennifer) Leuk jullie samen weer eens in de comments aan te treffen, hier. Da’s lang gelee!
“>comment image” />

Appelvrouw
Appelvrouw

4X4= 9 jaar. Logisch.

eamel
eamel

Hmja.

;-)