Beste Bolletje Een open brief aan mijn knäckebrödleverancier

Troch Posted on 10 Comments 2 min read 30 besjoen

update 1 | update 2

bestebolletje800

Beste Bolletje, Eerlijkheid gebiedt mij te bekennen dat ik geen liefhebber ben van ontbijt. Vooral omdat brood ‘s morgens vroeg niet te hachelen is en daarnaast smaakt het nog steeds niet naar koffie. 

Ik denk dus dat we veilig kunnen stellen dat ik in principe niet tot uw doelgroep behoor.

Echter, u moet weten; ik was vroeger al fan van kn√§ckebr√∂d en ik was destijds zelfs bereid om die peuk en koffie opzij te zetten voor zo’n overheerlijk crackertje. Helaas kon dit mijn moeder niet bekoren; “Ben je belazerd? Kn√§ckebr√∂d is hartstikke duur! Drink je koffie op en druk die peuk uit,  je moet naar school.” Ja, ja, het leven van een negenjarige gaat niet over rozen.

Enfin.

Blijdschap was mijn deel toen ik minstens dertig jaar later uw kn√§ckebr√∂d zag staan in de schappen van de lokale Albert Heijn. “Altijd vers. 4X4” stond erop. Mijn geluk kon niet op. Vooral dat 4×4 sprak mij aan want vier crackers, da’s precies genoeg voor √©√©n ontbijt. U heeft daarover nagedacht!

En zo eet ik al jaren uw kn√§ckebr√∂d, tot groot genoegen. Heel gebalanceerd; twee met kaas, √©√©n met jam en als afsluiter √©√©n met veel boter √©n hagelslag. Dat alles weggespoeld met Albert Heijn’s Basic Drinkyoghurt (aardbeiensmaak, uiteraard). Yummy!

Echter, U kunt zich voorstellen dat de teleurstelling groot was toen ik vanmiddag het zoveelste pak Sesam kn√§ckebr√∂d opentrok en tot mijn schrik ontdekte dat er in twee van de vier verpakkingen niet vier crackers zaten maar drie! DRIE!!1 Ik was verbijsterd! Hoe moest dat nu? Daar ging mijn volledig uitgekristalliseerde ontbijtje! Het huilen stond me nader tot het lachen.

Om een lang verhaal kort te maken; met tranen in mijn ogen heb de resterende drie kn√§ckebr√∂den genuttigd met het vooruitzicht morgen hetzelfde proces te moeten doorstaan.

Ik vraag geen compensatie. Dit was slechts ter kennisgeving. Leed uit een pakje knäckebröd; het bestaat dus écht. Met een traan en een vriendelijke groet, Eamel.

[clear-line] UPDATE 16.27u.: Bolletje door de bocht. Ik ♥ Bolletje!  Region Capture [clear-line] UPDATE 15 juni 2016: HOERA! Ik Bolletje nu nog meer! 

Hoewel niets iets een beetje verwacht, was de verrassing groot toen gistermorgen ineens de postbode aan de deur stond, met een pakketje.

Het was een rood doosje en het logo daarop verried al enigszins de herkomst ervan; Bolletje!

Zou het dan toch?

Gretig ontfermde ik me over het rode kleinood en jawel; na zorgvuldig openrukken van het kleine gevaarte bleek dat Bolletje niet alleen mijn verloren gewaande kn√§ckjes had vervangen maar gelijks een hele doos! Zestien nieuwe adoptie-kn√§ckjes, helemaal voor mij alleen!  BEDANKT, BOLLETJE!!1!
Een doosje! Zou het?
Een doosje! Zou het?
2
JAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!! Mijn adoptie-knäckjes zijn weer thuis!
3-800
Het begeleidende knäckjes-adoptie-briefje! Bolletje kent het leed van verloren gewaande adoptie-knäcks!
4
Het was alsof we elkaar jaren niet hadden gezien, mijn knäckjes en ik. Tranen!
5
En zoals het een echte pleegouder betreft vrat ik mijn nieuwe kn√§ckjes gelijk op. Life’s a bitch and then you eat it. Had je maar geen kn√§ckebr√∂d moeten worden. #zinin #genieten

Wat een avontuur! Tot de volgende keer!

10
Sis it mar:

avatar
  
smilegrinwinkmrgreenneutraltwistedarrowshockunamusedcooleviloopsrazzrollcryeeklolmadsadexclamationquestionideahmmbegwhewchucklesillyenvyshutmouth
Photo and Image Files
 
 
 
Audio and Video Files
 
 
 
  Subscribe  
Notify of
Moos
Moos

Jenkerd….

Jennifer
Jennifer

Ik moet zo lachen om jouw blog over dat kn√§ckebr√∂d. Ik eet s’ochtends altijd drie brokken kn√§ckebr√∂d, eentje met kaas, eentje met hagelslag met veel boter en eentje met jam. No kidding. Ik voel me zo warm worden nu!

Jennifer
Jennifer

Tuurlijk. Als mijn pc een goede dag heeft en je pagina eens voor de verandering wel vlot laadt, zal ik een reactie achterlaten. Een leuke. Met een lach en een traan. Doe ik voor jou.

Moe-Moe
Moe-Moe

@jennifer vind ik leuk

eamel 1) Fijn stukje vind ik ook leuk
eamel 2) Bolletje had t laatste woord op Twitter vind ik nog veel leuker

Appelvrouw

4X4= 9 jaar. Logisch.

↓