katerDit gaat over Mike.

Mike is een rode kater. Pcies; een.

Mike is oud ook. Niemand weet hoe oud. Mike vindt dat niet erg. Hij zit daar niet mee. Althans, dat denkt 't baasje. Weet 't baasje veel wat er in een kattenkop om gaat.

Mike is hier zo'n anderhalf jaar geleden komen wonen. Het ex-vrouwtje van 't baasje vond dat 't baasje dat nodig had; een Mike. 't Baasje kon maar niet achterhalen waarom 't ex-vrouwtje dat nodig achtte maar haar wil geschiedde. Wellicht een vooruitziende blik. Maar goed.

Mike komt uit Lisse. Althans, dat was z'n laatste residentie. Totdat twee soortgenoten besloten Mike's leven zuur te maken. Want ja, je bent jong en je wilt wat. En gezien those perticular soortgenoten nog in een foetusfase verkeerden waren zij niet in staat om met vogeltjes en muisjes te spelen, aangezien vogeltjes en muisjes niet zo bang zijn voor kleuterpoesjes. Dus ja, wat doe je dan als kleuterpoes? Pcies, je pakt de eerste de beste Mike, want zo'n Mike doet toch niks terug. Die ligt. Of loopt hard weg. Da's nog 't leukste. Een weglopende Mike.

Dus Mike moest weg, vond 't baasje uit Lisse.

Mike kwam op Internet. Jawel: Mike op MarktplaatsPuntEnEl. Naar een nieuw baasje. Mike werd Beijerlander. Ook leuk. Tja, als de keus ligt tussen Beijerland of barsten, dan maar Beijerland

Enfin; Mike staat elke dag om half zeven 's avonds bij de voordeur. Want Mike wil eten. Niet dat er niet genoeg staat, hoor. Dat zekers wel. Maar dat zijn droge brokken. En die vinden we niet zo lekker. Mike wil vleesch en 't liefste zo veel mogelijk. Tot 't voor z'n neus staat. Dan niet meer. Dan eet ie 1 hap en gaat weer tevreden liggen ronken. Die Mike.

Mike houdt ook niet van uitslapers. Zelf slaapt Mike 't liefst de hele dag. Maar dat gaat niet op voor de rest van 't huis. Die moeten bij voorkeur zo vroeg mogelijk wakker gemekkerd worden, zodat Mike weer gevoerd kan worden. Wat ie dan vervolgens weer niet doet; eten. Dat wakker maken, daar heeft Mike een foefje voor. Dan gaat ie bij voorkeur bij z'n baasje liggen. Of eigenlijk op baasje's zijkant liggen. Want baasje slaapt op z'n zij. Eenmaal bovenop begint 't pas. Dan gaat Mike kwijlen. Mike mag dat, want hij is te vroeg van z'n moeders tepel gerukt. Maar Mike vindt dat niet erg. Die maakt van de nood een deugd. En kwijlt er lustig op los. Vooral bij 't wakker maken van 't baasje. En dat begeleidt ie dan met een flinke spin. Zo'n geluid van een gemiddelde John Deere trekker. Zo luid dat 't baasje ondanks zijn hardnekkig volharden in het negeren van Mike's mediakabaal toch gedwongen wordt om op te staan.

Mike houdt van winnen. Mike's the Man.

Mike heeft ook haar. En dat verliest ie 't liefst bij bosjes. Want dat is leuk. Vooral het hele jaar door en op de meest lastige plaatsen. Nee joh.. Mike verhaart niet op gladde oppervlakten, zoals keuken- en salontafels. Ben je gek. Nee, Mike verhaart 't liefst op kussens en lakens en .. en.. de vloerbedekking. Grand-foullards zijn ook leuk. Want die zijn zo moeilijk te wassen. Haha. Wat een lol heeft Mike dan. Da's lachen.

Mike heeft nog een leuke gewoonte ontwikkeld; hij komt 't liefst even kijken als 't baasje op de wc zit. Want als baasje moet poepen moet Mike toch op z'n minst even kijken of er nog gekwijld kan worden. Want baasje heeft toch niks te doen op de wc en kan dan best even Mike aaien. Vind Mike. En als baasje dat niet wil zet ie toch gewoon z'n nagels in baasjes been. Das ook funny. Dus baasje kan zich niet concentreren op 't persen en zo heb je weer een fiks constipatieprobleem.

Speak of which: Mike heeft géén constipatieprobleem. Hij kan ook poepen. Jawel. En veel ook. Veel poep gelardeerd met een lekker luchtje. Zo'n luchtje wat zich met plezier in je neusgaten nestelt. En niet van plan is daar uit te komen. Climax vind Mike het om toch wel een handvol kattebakvulling de slaapkamer in te smokkelen. Als het ff kan onder het dekbed.

Ja, ja. Mike heeft de tijd van z'n leven. Die Mike.

Mike is lief. Baasje is toch wel een beetje gek op Mike

UPDATE: Mike is op 8 maart 2006 heengegaan. Dag, myn leave freon …  😥

Abonneer
Laat het weten als er
guest
2 Reaksjes
Oudste
Nieuwste
Inline feedbacks
Bekijk alle reacties

Foarige
A bachelor's burden

↓
2
0
Zou graag je gedachten willen weten, s.v.p. laat een reactie achter.x
()
x