Partir, c’est mourir un peu I Dag, Noordsingel ♥

Troch Posted on 1 reaksje 51 x besjoen
Zij is oud. Érg oud. Van 1872, dus honderdeenendertig jaren heen. Still going strong.

Ze heeft haar vleugels uitgeslagen in hartje Rotterdam. Zij is groots. Zij is majestueus. Zij is mooi. Ze is ‘thuis’.

Zij is verleden tijd

Ambtenaren, beleidsmakers en zij die ‘het nodig achtten’ hebben ons doen scheiden. Efficiëntie het hoogste goed, arbeidsvreugd is ongepast. Volksbuurt versus industrieterrein. Gezelligheid versus kil en koud

Ik zal haar missen; zij is mijn inspiratie…

Ik ben mij er van bewust dat ik blij mag zijn werk te hebben in deze roerige tijden. Maar dat wil niet zeggen dat ik straks, gezeten achter m’n buro en omringd door industrieterrein en gipsen wanden, mijn ogen moet sluiten voor ongeveer de beste arbeidsplek in mijn leven. Het Huis van Bewaring aan de Noordsingel te Rotterdam.

Partir, c’est mourir un peu… 😭

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Oldest
Newest
Inline Feedbacks
View all comments

trackback

[…] volkomen inspiratieloze omgeving. Times do change. Ik mis haar… zo nu en dan. Maar ja.. je mag niet eamelje; je hebt werk.. Maar ‘t valt om de dooie […]

↓
1
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x