trap-edit675_256

e_200 Net als laatst een keer geschiedde is ook dit berichtje eigenlijk een week oud.

De Trap Van Rotterdam is vandaag exact een week ter ziele maar ik moest zo nodig weer een moeilijk, überzwaar bandbreedteslorpend gifje maken waar ik àl die tijd voor nodig had.

Enfin. Een paar jaar geleden heb ik op dit blog ook al eens zitten kutten met een gif-appje waarmee je zelf bewegende plaatjes kon maken. Tegenwoordig is dat niet zo heel spannend, je wordt praktisch doodgegooid met die dingen, maar toen echt iets voor een early adopter zoals moi.

Op één van die gifjes zie je me op en neer gaan op een trap en dat was 't eerste waar ik aan moest denken toen ik van dat Rotterdamse initiatief hoorde.

Ik dacht; dat ken veel beter.

Zie je me al gaan? 180 treden zittend omhoog en 180 treden weer omlaag, ook zittend, samengevat in een kek gifje! Gers, man!

Zoals altijd is het krijgen van een idee één maar de uitvoering ervan twéé; hoe kreeg ik iemand zo gek om 360 foto's van mij te maken, midden in de stad, op een doordeweekse dag?

Mijn mevrouw viel al gauw af; "Ik heb geen zin. Bekijk 't maar." Bummer.

En toen moest ik ineens denken aan X, mijn vorige mevrouw en tegenwoordig mijn platonische BAE. Want, kun je nagaan; X werkt tenslotte pal nààst De Trap en liep er al een aantal dagen vanuit een foto-visueel perspectief mee te flaneren door her- en der trapplaatjes te droppen op de internets.

Zoals verwacht stond X niet te trappelen, mijn ideeën zijn in haar ogen altijd kut tot het tegendeel is bewezen (wat meestal het geval is), maar toen ik haar beloofde dat ook zij haar gifje kreeg, was ze helemaal òm (mocht je haar ergens tegenkomen; zij zal waarschijnlijk het tegendeel beweren maar daar moet je niks van geloven).

Het weer was klote maar daar lieten wij ons natuurlijk niet door van de wijs brengen want regen = minder mensen op de been = dus meer ruimte voor ons.

Enfin. Getooid met een roze paraplu ("Moet je doen! Is leuheuk!") schoof ik trede voor trede bilgewijs het gevaarte op en neer.

Vier uur, veels teveel parkeergeld, tot op het bot doorweekt en 600 foto's later reden we moe maar voldaan richting huis; het werk zat erop en niet veel langer was De Trap slechts een fijne herinnering in de hoofden van hen die er zoveel plezier aan beleefd hebben.

Mag ik u voorstellen: De Trap In Beeld.

CLICKPIK

1_800
Voor hen die onder een steen geleefd hebben; dat daar links is Café Engels, rechts De Trap en in het midden de fietsenstalling.

2_800
Mevrouw X doet zich mentaal voorbereiden. "Eerst ademhalingsoefeningen hoor!" Ik dacht, ik zeg maar niks.

3_800

Hier was ik nog fris en fruitig. Hoe anders was dat na het beklimmen van 360 treden op je zitvlak. Auw!

4_800

Even checken of we 't goeie gebouw te pakken hebben. Ja; Groothandelsgebouw. Of was 't nou Groot handelsgebouw? Groothandels gebouw? Pff, moeilijk allemaal.

21_800

Tegenover het Centraal Station? Check!

7_800

Tegenover het Westin Hotel aan de Weena? Check!

5_800

X wilde ook nog even op de foto. Als professioneel fotograaf is zo'n verzoek natuurlijk wel aan mij toevertrouwd.Halverwege begon 't een beetje te regenen. Niet echt bevorderlijk wanneer je op een missie bent zoals wij.

regen

"Pleur daar maar neer." zei de ene Weergod tegen de andere.Goed. Na de inspanning kwam de ontspanning welke zich voordeed als een nog grotere inspanning; we klommen naar boven zoals de bouwers ervan voor ogen hadden.

9_800

Eenmaal gereanimeerd herstelden we snel van deze helse onderneming en kwamen we tot de conclusie dat we best hoog zaten. "We zitten best hoog." zei X. "Best wel." zei ik en besloot om niet meer naar beneden te kijken.

13_800

Definieer 'hoog'. Nou, zo hoog dus. Dat ik geen hartstilstand heb gehad mag een wonder heten.

14_800

Maar eenmaal boven bleek 't allemaal niet voor niks; het uitzicht was adembenemend. Toch? Niet dan?

Klik pik voor big, weet je

10_800

Wat is een foto van Rotterdam als de Delftse Poort er niet op staat? Precies; da's geen foto van Rotterdam.

11_800

Ze raakt een beetje oververtegenwoordigd hier maar ik had geen keus; het was of dit of thuis bankhangen voor de tv.

Onder het mom van 'je kan nooit genoeg panoramafoto's hebben' nog maar een panoramafoto.

12_800

"Doe me nog eentje waar ik 't gebouw tegenhoudt, als een soort Pisa-dingetje! " Weljaat. Ik had toch geen reedt in te brengen.

ACHTER_1_800

Toen werd het tijd voor échte foto's. Mevrouw X achtte het noodzakelijk mijn plofkuiten voor de eeuwigheid vast te leggen. Bah. Stomme foto.

ACHTER_2_800

Misschien moeten we 't toch nog eens even over je ambities hebben, X, als het gaat om foto's maken. Ik bedoel; wtf?

selfie800

Aangezien mevrouw een spanningsboog van een naaktslak heeft, was de voorgestelde selfie ook al geen onverdeeld succes.

18_800

Geen idee. Een stilleven? "Plat dak met schilderijtje"?

17_800

"Kijk!' zei ik tegen X; "Die is wél slippery when wet!" Ze kon er niet om lachen.

19_800

Om te voorkomen dat we zouden vergeten dat we in Rotterdam waren had men er derhalve maar even een sticker opgeplakt. Slim, die Rotterdammers!

15_800

Er was ook een vogel. Die was niet anders dan andere vogels dus liepen we gauw door.

20_800

"Kiek noe!" riep X; "Een televisieploeg!" Ik heb geen televisieploeg gezien want …

kontpopping

ik was ietwat afgeleid.

16_800

Omdat ik, gezien mijn leeftijd, om mijn hart moet denken besloot ik mijn aandacht te verleggen naar de achterkant van het gebouw. Ik bedoel; wie krijgt 'm nou niet hard van een zo'n fijn lijnenspel?

De onderkant van hierboven. Altijd willen doen, een pano aan de binnenkant van Engels het Groothandelsgebouw. In gedachten is de foto wel gelukt, overigens.


Nou, dat was het. Voor jou wellicht niet het meest boeiende wat je vandaag gelezen hebt, voor ons was het een halve dag 'well spent'. En da's ook belangrijk, tenslotte. Want Bonding is Het Nieuwe Zwart. Je weet tog.


UPDATE 13-10-2020: 'De Vermaat Groep laat weten dat corona 'de trigger' is geweest om zich uit Engels terug te trekken. (..)' Café Engels na 136 jaar gesloten. 😢😢😢 (spiegeltje)

 • Haha, funny stukje weer. Leuk gifje ook, zoals voorspeld leuker dan die van mij 😛

  Iets teveel foto's met moi erop, das dan weer jammer. Oh ja: en dat in t midden. Das niet de metro maar de fietsenstalling. Mocht je ooit een keer met de metro willen dan is het handig dat te weten 😉

 • Ik weet 't niet hoor, maar lez0n is kennelijk niet je Unique Selling Point;

  "Ze raakt een beetje oververtegenwoordigd hier maar ik had geen keus; het was of dit of thuis bankhangen voor de tv."

  Geen metro maar fietsenstalling? Ach, details hou je altijd. D'r is toch niemand die dit leest. Blogjes zijn hopeloos ouderwets. Denk dat ik maar ga vloggen of zo. Da's hip, tegenwoordig.

 • Via je twitterpage deze ineens nog gevonden. Te grappig weer. En ook dat gifje is cool. Je bent en blijft een bovenste beste blogjesmaker. Wat een werk maak je ervan! En ik moet altijd lachen

 • Haha. Ho maar. Teveel eer. 😉

  (en jij anders ook wel, hoor. Jouw site blijft ook nog steeds een plaatje om te zien/lezen)

 • Foarige
  Beste Bolletje

  ↓
  >