Boosterboy

troch eamel
Publiseare op Lêst bewurke op 724 kear besjoen
A+A-
Reset

 

H é! Een berichtje van mij, da's lang gelee!

Enfin. Eén van de voordelen (of misschien wel het enige, ik kan nu even niks anders bedenken) van die anders-dan-andere-kanker van mij, is dat het als een échte kanker wordt beschouwd door hen die het kunnen weten, namelijk die van de medische wetenschap.

En zoals dat gaat met medische voordelen in een westerse beschaving, brengt dat een aantal euh… al dan niet medische voordelen met zich mee: een lichamelijk beperkte krijgt een parkeerkaart, een moeilijk-ter-bene senior een traplift en ik als semi-kankerpatiënt, een derde anti-corona spuitje. Hoera!

Verder niet zo heel spannend, dit bericht. Het was in Dordt, in een hele grote spuitjestent van de GGD. Er was bewaking, er was anti-vax grafiti, er waren doktoren,  verplegenden en studenten die alles in goede banen moesten leiden en tenslotte een hele lange rij van, ik vermoed, nóg meer medische beperkten daar het nog niet officieel was dat iederéén een derde spuitje krijgt. 

 

Ditmaal kreeg ik het Pfizer RMA toegediend want Moderna mocht niet meer/was op maar dat kon geen kwaad zei de dokter van dienst.

Twee dagen heb ik met een pijnlijke arm rondgelopen maar, in tegenstelling tot de vorige keer, geen 'burning skin' en ook geen andere kanker erbij gekregen.

Of er van overheidswege een zendertje in mij is geplaatst is mij onbekend. 😂

Hoewel ik vermoed dat 't geen ene reedt uithaalt wegens een chronische onvoorspelbaarheid van het COVID-19 virus en ik dientengevolge over een paar maanden wéér een nieuwe dosis dien te halen, ben ik desondanks blij verheugd, in ieder geval voor een paar weken, minder kans te hebben om dat vermaledijde corona op te lopen.

Nu kwam ik al nergens meer, de afgelopen twee jaar, maar het gaat om het idee.

Goed.

Nou nog even mijn mevrouw zien te overtuigen van het nut van vaccinaties en we kunnen er weer een paar daagjes tegenaan. 

 


Hier was het, aan de Laan van Nogwat in Dordt. Ik heb getracht de foto's zo deprimerend mogelijk te maken door er een toepasselijk filtertje overheen te gooien, daar ik dat wel een mooie weergave van de tijdgeest vond.


De ingang naar de parkeerplaats. Dat zie je aan dat gele bordje en dat subtiele anti-vax berichtje op de electriciteitskast daarachter.


Je weet het niet, hè?


Hier vroeg iemand van parkeerbeheer mij waarom ik toch overal foto's van stond te maken. Toen ik hem deze foto liet zien en zei dat ik een voorliefde hand voor parkeerhekstandaarden, mocht ik doorlopen. Dat hij van van buitenlandse origine was en geen woord van mijn verhaal verstaan had, kan ook meegeholpen hebben.


Toen we eenmaal binnen waren, nep-kankerpatiënten en andere mensen met al dan niet onderliggende kwalen, mochten we in de rij gaan staan. Voor me stond een bijzonder bevallige, in het leer gestoken milf moeder met een nog bevalligerder dochter maar in het kader van de privacy, en het feit dat je er geen foto's mocht maken wegens geheim en zo, heb ik besloten hen onherkenbaar te maken.


Mear fan dit...

 • Jannie seit:

  Je hebt 'r weer een mooie reportage van gemaakt 😉 Dat de booster je maar moge bekomen en beschermen. Ik had zelf ook een uitnodiging voor de derde, maar ik heb die brief net als die twee ervoor genegeerd. Waarschijnlijk zit ik meer op 1 lijn met de ideeën van je mevrouw, maar verder gun ik iedereen zijn prik en snap ik dat je hem neemt. Zo is deze wappie dan ook wel weer.

  Even of topic, of misschien toch een beetje on topic, hoe is nu met jou en de behandeling die je te wachten staat? Ik heb je al twee keer aangeschreven op dat andere, handige medium maar daar lijk je niet meer te komen? Ik wil het graag weten, dus daarom vraag ik het maar even hier.

 • eamel seit:

  Hoi. Ik had inderdaad al her en der uit de diverse media's en je blogje begrepen dat jij in 't wappiekamp zit, wat me overigens verbaast daar ik altijd een beeld van je hebt gehad als zijnde een nuchtere Rotterdamse dame die zich niet zou laten verleiden door dat soort zweverigheid als hierboven. Maar goed; mensenkennis is dan ook nooit mijn sterkste punt geweest 😉

  Wat mijn behandeling betreft; die is niet doorgegaan. Ik heb op 't laatste moment, na veel wikken en wegen, afgezegd omdat ik de indruk kreeg dat het middel (chemo in dit geval) erger was dan de kwaal (de nog-niet-terminale kanker). En dus heb ik besloten die ziekte dan maar uit te zitten in de hoop dat er ooit een medicijn op de markt komt wat die aandoening in één keer als sneeuw voor de zon laat verdwijnen. IJdele hoop waarschijnlijk maar soit, het is wat het is 😉

  Zo, nu weet je alles.

 • Jannie seit:

  Ha Durk, dat zal een moeilijke beslissing zijn geweest. Ik kan het me goed voorstellen dat je hem hebt genomen want de behandeling leek me heel zwaar. Ik hoop met je mee dat er een andere oplossing komt.

  Verder klink je eigenlijk wel wat koeltjes. Is de oorzaak daarvan dat je mij nu hebt ingedeeld in vijandig kamp met andere mening?

  Ik had gedacht dat jij wel zou snappen dat ik mezelf gekscherend wappie noem, maar dat ik gewoon die nuchtere Rotterdamse ben die goed nadenkt over de opties die er zijn en die daar eigenlijk ook niemand kwaad mee doet.

  Maar wellicht is mensenkennis ook niet mijn sterkste punt

 • Jannie seit:

  Er stond ter verbroedering wel een smiley aan het eind van mijn tekst, maar die nam je blogtool niet mee.

  Komt ie alsnog

  😉

 • eamel seit:

  Het zal idd wat koeltjes overkomen daar er oorspronkelijk nog meer tekst stond maar om te vermijden dat er ook hier op de eamels (net als in die vermaledijde social media riolen als de Twitters e.d.) van die nutteloze discussies ontstaan waar niemand zich met/door feiten e.d. laat overtuigen, heb ik een en ander maar weer weggehaald. Geen zin meer in want dodelijk vermoeiend allemaal. Gevolg is dat het overgebleven commentaar misschien wat zakelijk overkomt. Het is wat het is 😉

  Ik wou dat ik kon zeggen; leven en laten leven maar dat kan ik niet. Let's agree to disagree, dan maar.

  Verder no hard feelings, hoor.

 • Appelvrouw seit:

  Waar een mens zich al niet over kan verheugen.
  Blij dat je blij bent.

 • eamel | blog
  >