Hennepplantage

troch eamel
Publiseare op Lêst bewurke op 120 kear besjoen
A+A-
Reset

In een achtertuin te Achtertûn is zondagmorgen een enorme hennepkwekerij ontmanteld.

VAN ONZE REDACTIE – Vijf- en dertig agenten vielen om 4.15 uur het groen binnen, omdat men het vermoeden had dat er op grote schaal wiet werd geteeld. Een 55-jarige Achtertûner vluchtte via de schuttingdeur de tuin uit, maar kon alsnog in het naastgelegen sloppie worden aangehouden.

In de gehele tuin stond apparatuur voor het kweken van hennep waaronder een schepje, een emmertje hydrokorrels en zakje potgrond van de Aldi. In de schuur werden verschillende vuilniszakken met regulier tuinafval aangetroffen wat als kwestieus werd aangemerkt. Alle spullen zijn in beslag genomen.

De verdachte is ingesloten voor verhoor. Een woordvoerster wilde niet zeggen waarom de inval 's nachts was.

Wél gaf zij aan dat men wellicht de definities van de gebezigde termen 'enorm' en 'op grote schaal' diende bij te stellen daar het slechts twee minieme plantjes betrof.  

'Maar ja; drugs is drugs' aldus de woordvoerster.

De desbetreffende plantjes, voor het oog nauwelijks zichtbaar maar dan toch desalniettemin vooralsnog.Aanvulling: Gekkigheid natuurlijk maar daar uw eamel zich al enige jaren niet meer met druggerelateerde zaken in laat, kan men gerust stellen dat het een opmerkelijk gegeven is hennepzaad in vogelvoer aan te treffen.

Anderzijds verklaart één en ander wel waarom de lokale lijster nog immer het hoogste lied zingt maar sinds kort enige moeite heeft iets van een melodie vast te houden. Wat zou een Freek Vonk hiervan vinden?Mear fan dit...

 • Dinie seit:

  It is Achtertún, net Achtertûn (dat klinkt as Achtertoen nl 😉

 • eamel seit:

  NEE HEAR WANT IT IS IN FIKTIVE PLAKNAMME! AS IK EFTERTÚN BEDOELD HIE, HIE IK DAT WOL OPSKREAUN!!1!!

  🙂 😉 😉

 • Jannie seit:

  Mooi man 😀 oogsten die hap!
  ja-ik-lees-dat-je-er-niets-mee-wilt-maar-je-kunt-het-maar-in-huis-hebben

 • eamel seit:

  Slechte ervaringen met drugs dus dat moet maar niet. Maar wellicht schuilt er een sublieme drugsdealert in mij, wie weet 😉

 • eamel | blog
  >