'Je kanker moeder'
(aldus ene Marko B te Schiedam)

Welkom in de Wond're Wereld die Marktplaats heet

troch eamel
Publiseare op Lêst bewurke op 617 kear besjoen
A+A-
Reset

 

Het begon nog wel zo netjes. Op zoek naar zo'n Ring Chime, een digitale vervanging van mijn huidige ding-dong, kreeg ondergetekende een melding van dat vermaledijde Marktplaats dat er ergens in de buurt eentje aangeboden werd.

("Hm, meneer heeft één van de vijf sterren-waardering en slechts één maand lid van MP. Had ik daar op moeten letten?") 


Zoals dat gaat, doe ik -als eerste- een bod en opvallend vlot daarna krijg ik een bericht van de aanbieder, ene Marko B. te Schiedam.

(Schermprint hierboven is van NA deze wonderlijke ervaring. Mijn bod is verwijderd en ook heeft meneer er ineens twee sterren bij)

 

 

Echter, terwijl wij nét aan het handjeklappen zijn, geeft meneer B. ineens aan dat 't ding verkocht is.

Ik vind dat vreemd want A.: we zijn nog aan het handjeklappen en B.: zeg dan iets in de trant van 'iemand anders biedt meer, wat biedt jij?' Da's wel zo netjes, me dunkt.


Om binnen diezelfde 10.38 vervolgens uitgebreid aan te geven waarom de chime in de verkoop ligt. Alsof mij dat nog interesseert na een 'hij is helaas net verkocht'

Ik uit hieromtrent mijn verbazing, gevoelsmatig duurde dit alles nog net geen minuut, en zeg dan ook:

waarop Marko B. antwoordt, zonder ook maar enige vorm van gêne;

Flabbergasted is een

nog het enige wat ik uit kan brengen. Vervolgens maakt B., volledig zonder het besef dat een en ander door mij als een bittere teleurstelling ervaren wordt, er nog een grapje van door een vaag schermprintje te plaatsen van, ik vermoed, enkele biedingen van derden:

Ik 'lach' even mee maar 't leed is al geleden en dus neem ik vriendelijk afscheid (zie smileys):

 

 

Drie kwartier later dus. Ik ben nog steeds op zoek naar zo'n chime maar kennelijk is deze nogal populair daar de digitale ding-dong praktisch overal uitverkocht is en ik dus op mijn telefoon aangewezen ben als er iemand aanbelt of ongevraagd rond mijn voordeur scharrelt. Bummer.

Wie schetst dan ook mijn verbazing als ik wederom -op dát moment, bijna exact 45 minuten later- een notificatie ontvang van voornoemd Marktplaats dat er een Chime wordt aangeboden in… Schiedam, door ene Marko B. 😳

Zou de verkoop niet doorgegaan zijn? Wellicht is hij onze chat kwijt? Ik besluit 't hem te vragen. Uiteraard met een grapje en de bijbehorende smiley want stel je voor dat ik verkeerd word begrepen.

Nu is Schiedam eigenlijk niks meer dan het opgeslokte doucheputje van die wappiestadRotterdam- ernaast, dus ik had kunnen weten wat er toen kwam:

Geen idee wat conjo is, ik heb 't wel eens in films gehoord, maar verder zegt 't me niks. Het zal ongetwijfeld niet veel vriendelijks zijn, maar met Rutger Bregman's utopische "De Meeste Mensen Deugen" in mijn achterhoofd, ga ik ervan uit dat Marko het niet slecht bedoelt en even vergeten is dat ik me 'eamel' laat noemen op voornoemd medium en niet het gebezigde 'conjo'.

Ik besluit 't 'm te vragen.

om er gelijk een uitleg achteraan te geven hoe dat nou werkt, zo'n advertentie op die digitale Albert Cuyp. Ik kan het niet laten een kleine sneer mee te sturen want inmiddels is me, na enige research, bekend wat 'conjo' betekent…

Ik merk dat ik me begin te verlagen tot het niveau waarin Marko B. te Schiedam zich momenteel bevindt en wil de chat sluiten want dit leidt tot niks. Op dat moment gaat Marko B. helemaal los.

'Mannetje'. Da's lang niet meer tegen mij gezegd. Zou hij weten dat ik richting de zestig loop? En 'Conjo Sanka'? 'Kut Bil'? Wtf betekent dat überhaupt?

Voordat mijn brein het in de gaten heeft, geven mijn handen antwoord. Het meest originele waar zij mee op de proppen komen, is 'droplul'. Vroeger was ik veel creatiever.

Vrijwel gelijk heb ik spijt. Als B. zich gedraagt als een debiele hork, dan hoef ik dat toch niet te doen? Maar goed; te laat…

want:

Nou snap ik dat 'droplul' moeilijk te overtreffen valt, maar 'je kanker moeder'? Ik weet 't niet. Marko zal ongetwijfeld laaggeletterd zijn -da's niet ongewoon in die contreien-, hoewel hij opvallend weinig grammaticale fouten maakt. Of het moet dat liggende streepje zijn voor de '-ie', ergens hierboven. Maar dat doen de meeste mensen fout. Zelfs ik, bij tijd en wijle.

Ik vermoed dat Marko B. mijn mem niet kent want dan zou -ie (zie streepje) niet suggereren dat ze kanker zou moeten krijgen/hebben. Waarom dan zo specifiek? Of wenst hij me indirect zélf de kanker toe? In dat geval is -ie te laat want dat heb ik al.

Hoe het ook zei; ik ben niet onder de indruk en laat 't maar voor wat het is…

Wel vraag ik me af in wat voor wereld wij terecht gekomen zijn.


Als 'De Maatschappij, Dat Ben Jij' ook (nog) voor ene Marko B. te Schiedam geldt, wat is er dan met zoiets futiels als 'beschaafde omgangsvormen' gebeurd?

Tuurlijk, ik ben niet heiliger dan de paus, zie 'droplul', maar je zal mij niet vaak horen schelden, en zeker niet met dat vreselijke 'kanker'-dit en 'kanker'-dat.

Ik troost me met de gedachte dat, hoewel 't hier in dit nietige dorp ongetwijfeld ook wel eens door de plaatselijke jeugd gebezigd zal worden, 't toch een typisch stadse aangelegenheid [spiegeltje] is.

Enfin. Moralisme is mijn niet vreemd maar gelukkig kan ik voorzichtig concluderen dat mijn beeld van dat vermaledijde Marktplaats nog steeds als een paal boven water staat: Marktplaats is ronduit kut.

Of moet ik zeggen; 'niet fijn'? 😂


AANVULLING: Op de valreep krijg ik nog een berichtje van MP. Wat mijn ervaringen zijn met Marko B. te Schiedam. Ik denk 'HA!', da's een mooie buitenkans om z'n rating even een flinke douw naar beneden te geven, en klik op de beruchte 'één ster', plus wat van die opties als 'beter communiceren' e.d.

Helaas heb ik even buiten de waard gerekend want vergeten dat die hooligan natuurlijk ook punten uit mag delen, en ja hoor: 


Maar wat blijkt? Ook da's niet ongewoon [spiegeltje].

Man, man, man. Wat zijn wij -ja, óók ik- als mensheid gezonken… 😇😏

'

Mear fan dit...

  • Gast seit:

    grappigste verhaal in tijden

  • eamel seit:

    Dank voor je IP-adres, Marko B.

  • eamel | blog
    >